Ce stiti despre Mahdi?Am citit atatea variante ca nu stiu ce sa mai cred.Apartine el credintei siite or sunnite?
Inca nu sunt musulman dar mi-as dori sa ma informati exact"cine"este Mahdi.
Va multumesc
Printable View
Ce stiti despre Mahdi?Am citit atatea variante ca nu stiu ce sa mai cred.Apartine el credintei siite or sunnite?
Inca nu sunt musulman dar mi-as dori sa ma informati exact"cine"este Mahdi.
Va multumesc
Semne majore ce vestesc Ziua de Apoi
Venirea lui Al-Mahdi
Mahdi va veni spre sfârşitul lumii. După venirea sa, Iisus Hristos va coborî pe pământ şi împreună vor lupta împotriva Anticristului. Mahdi va instala dreptatea şi pacea în lume şi va înlătura răutatea şi corupţia. Va lupta împotriva duşmanilor musulmanilor care vor fi învingători.
Nume şi atribuţii:
Va purta numele Mesagerului lui Allah – Muhammed sau Ahmed –, iar numele tatălui său va fi de asemenea ca numele Profetului – Abdullah. Se va trage din urmaşii Fatimei, fiica Profetului, şi din copiii lui Hasan, fiul lui Ali – Pacea fie asupra lor. Imamul Ibn Kathir a afirmat că numele său va fi Muhammed, fiul lui Abdullah – Alauite – Fatimite-Hasanite – Pacea să fie asupra lor.
Abdullah bin Masu’d a relatat că Profetul a zis: „Chiar de ar mai rămâne doar o zi a acestei lumi, Allah va mări acea zi până ce va ridica în ea un om care aparţine mie şi familiei mele, al cărui tată poartă numele tatălui meu, care va instala pe pământ pacea şi dreptatea, tot aşa cum s-a umplut de tiranie şi nedreptate. Această lume nu se va sfârşi înainte ca arabii să fie conduşi de un bărbat din familia mea care va purta numele meu.” (relatat de Abu Dauud şi Tirmidhi)
Familia:
Familia lui Mahdi va fi din aceeaşi spiţă cu cea a Profetului.
Umm Salama a relatat că Mesagerul lui Allah a zis: „Mahdi va fi din neamul meu, dintre descendenţii Fatimei.” (relatat de Abu Dauud, Ibn Majah şi Hakim)
Trăsături
Mahdi se va trage din neamul Profetului, va avea fruntea lată şi un nas proeminent. El va instala pe pământ pacea şi dreptatea, la fel de repede cum a fost acesta umplut de tiranie şi nedreptate şi va conduce timp de şapte ani. (relatat de Abu Dauud, imamul Ahmed şi Hakim)
Conform unor învăţaţi în Hadis, cuvântul imam folosit aici se referă la imamul Mahdi care, înainte de venirea lui Iisus pe pământ, va călăuzi oamenii pe calea dreaptă. Imamul este al doilea la putere, căci Mesagerul lui Allah ocupă o poziţie mai înaltă decât acesta.
Jabir bin Abdullah a relatat: „L-am auzit pe Mesagerul lui Allah spunând: «O parte a oamenilor mei nu va înceta să lupte pentru Adevăr şi va triumfa până în Ziua Învierii». El a zis: «Iisus,
fiul Mariei, va coborî atunci şi conducătorii lor (musulmani) îl vor invita să vină şi să-i conducă în rugăciune, însă el va zice: Nu, unii dintre voi sunt conducători peste alţii (dintre voi). Acest lucru
pentru această naţiune reprezintă devotament faţă de Allah».” (relatat de Muslim)
Hristos va refuza oferta lor şi se va ruga stând în spatele imamului Mahdi şi asta pentru că legea islamică (Şari’a) cere ca rugăciunea să fie condusă de o persoană şi nu este un semn de inferioritate. Odată, Abdur-Rahman bin Auf a condus rugăciunea şi Mesagerul lui Allah, în întreaga sa demnitate, l-a urmat.
În următoarea relatare observăm un indiciu indirect referitor la venirea lui Mahdi.
Harith bin Abu Rabi şi Abdullah bin Safuan au mers la Umm Salama, care era numită şi „Mama credincioşilor”. Au întrebat-o despre armata care va face pământul să se afunde. Acest lucru se referă la vremea când Ibn Zubair era cârmuitorul Meccăi. Umm Salama a relatat că Mesagerul lui Allah a spus că o persoană va căuta adăpost în Casa Sfântă. O armată va fi trimisă după el (pentru a-l ucide) şi când se va afla pe teren drept, acesta se va afunda. Eu am întrebat: „Mesager al lui Allah, ce se va întâmpla cu cel ce vrând-nevrând va însoţi această armată?”
Profetul a răspuns: „Se va scufunda împreună cu ei, însă va fi judecat în Ziua de Apoi, pe baza intenţiei sale.” (relatat de Muslim şi Tirmidhi)
Acest lucru -----strează că în această lume pedeapsa Divină va fi dată în egală măsură pentru toţi. Cei ce sunt nevinovaţi vor fi salvaţi în Ziua de Apoi. Persoana ce a fost forţată să însoţească armata nu va fi pedepsită în lumea de apoi, însă în această lume va suferi aceeaşi pedeapsă.
Abdullah bin Safuan a relatat că ’Aişa a spus că Mesagerul lui Allah a zis: „În curând vor căuta adăpost (cei lipsiţi de apărare) în această Casă, Ka’aba, oameni ce nu vor avea nimic pentru a
se putea apăra, nici arme, nici ajutorul oamenilor. O armată va fi trimisă să lupte (şi să ucidă) şi când vor intra în deşert, armata va fi înghiţită de nisip.” (relatat de Muslim şi Nasai)
Hafsa a relatat că Mesagerul lui Allah a spus: „O armată va ataca această Casă – Ka’aba – cu scopul de a lupta împotriva celor ce se adăpostesc în ea însă, când vor fi în deşert, rândurile din partea de mijloc a armatei se vor scufunda (în pământ) şi cei din faţă îi vor striga pe cei aflaţi în rândurile din urmă şi de asemenea şi aceştia se vor scufunda; şi nici un rând nu va rămâne la suprafaţă în afară de câţiva care vor merge să înştiinţeze rudele.”
A’işa a relatat: „Mesagerul lui Allah a spus: «O armată va invada Ka’aba şi, când invadatorii vor ajunge la Al-Baidaa, tot terenul se va scufunda şi va înghiţi întreaga armată». Eu am întrebat: «O, Mesager al lui Allah! Cum se vor scufunda dacă printre ei se numără şi oameni care au alte treburi şi nu sunt asupritori sau oameni care nu au venit alături de armată?»
Profetul a răspuns: «Toţi acei oameni se vor afunda în pământ, însă vor fi înviaţi şi judecaţi după intenţiile pe care le-au avut».” (relatat de Bukhari)
A’işa a relatat că Mesagerul lui Allah era neliniştit în timp ce dormea. Noi am zis: „Mesager al lui Allah, ai făcut în timpul somnului un lucru pe care nu l-ai mai făcut niciodată înainte!”
Atunci el a zis: „Este ciudat că unii dintre adepţii mei vor asalta Casa (Ka’aba) pentru a-l ucide pe unul ce aparţine tribului Quraiş şi acesta va încerca să obţină adăpost în acest sfânt lăcaş. Şi
când vor ajunge în deşert, vor fi înghiţiţi de acesta.” Noi am întrebat: „Mesager al lui Allah, toţi cei ce se vor afla acolo?”
Auzind întrebarea, Profetul a răspuns: „Da, printre ei se vor număra oameni care îi vor însoţi având alte treburi, alţii vor fi obligaţi să-i însoţească (prizonierii) şi alţii vor fi simpli călători. Toţi vor fi nimiciţi, dar în Ziua Învierii se vor afla în tabere diferite. Allah îi va învia după cum le-au fost intenţiile.” (relatat de Bukhari şi Muslim)
Abu Sa’id Al-Khudri şi Jabir bin Abdullah au relatat: „Mesagerul lui Allah a spus: «În apropierea Zilei de Apoi va exista un calif care va dărui cu generozitate bogăţii oamenilor fără a ţine
cont de numărul acestora».” (relatat de Muslim)
Umm Salama a relatat că Profetul a spus: „Neînţelegeri vor apărea la moartea unui calif şi un locuitor al Medinei va veni la Mecca. Unii oameni din Mecca vor veni la acesta, îl vor lua
împotriva voinţei sale şi îi vor jura loialitate şi supunere între colţul Yemeni din Ka’aba unde se află Piatra Neagră şi Maqam („Maqam Ibrahim” (Locul lui Ibrahim), un loc situat în apropierea Ka’abei).” O forţă armată din vechea Sirie va fi trimisă după acesta, dar va fi înghiţită de deşertul situat între Mecca şi Medina, iar când oamenii vor vedea acest lucru cei mai învăţaţi oameni din vechea Sirie şi cei mai nobili din Irak vor veni la el şi îi vor jura supunere între colţul Yemeni şi Maqam. După aceasta, va veni un om din tribul Quraiş ai cărui unchi din partea mamei aparţin neamului Kalb şi va trimite asupra lor o forţă armată care va fi înfrântă de către aceştia. Dezamăgit este cel ce nu primeşte pradă din Kalb. El va împărţi averea şi va conduce oamenii după „Tradiţia Profetică” (Sunna) şi va instala credinţa islamică pe pământ. El va rămâne şapte sau nouă ani, apoi va muri, iar musulmanii se vor ruga pentru el.” (relatat de Abu Dauud)
Abu Huraira a relatat: „Mesagerul lui Allah a spus: «Cum veţi fi atunci când fiul Mariei, Iisus, va coborî printre voi şi va judeca oamenii (după legile Coranului, nu după cele ale Evangheliilor)».” (vezi „Fath Al-Bari”, pg 569-570, vol. 6, şi de asemenea relatarea lui Muslim)
Un alt înţeles posibil este acesta: „Care va fi poziţia voastră atunci când fiul Mariei coboară printre voi şi va exista un imam printre voi.” (relatat de Bukhari şi Muslim)
Conform spuselor învăţaţilor în Hadis, cuvântul „imam” folosit aici se referă la imamul Mahdi care, înainte de coborârea pe pământ a lui Iisus, va călăuzi oamenii pe calea dreptăţii.
Există mulţi oameni care ar nega venirea imamului Mahdi, combătând relatările referitoare la acest lucru. Este de datoria noastră să recunoaştem şi să acceptăm relatările convenite ce confirmă apariţia imamului Mahdi. Pe de altă parte, nu există nici o relatate convenită care să dovedească afirmaţiile celor ce combat venirea imamului Mahdi. Este adevărat că în hadisurile relatate în această privinţă nu este folosit numele „Mahdi”, însă sunt descrise numerous trăsături şi semne de identificare care îl desemnează pe acest imam. Este adevărat că există multe grupări ale şiiţilor şi nu numai care pretind ca imam propriul lor imam Mahdi. Însă acest lucru nu neagă faptul că adevăratul imam Mahdi menţionat în multe relatări va veni. Asta nu înseamnă nimic în afară de pretinderile unora ca Qadianism, Musailima Al-Kazzab, Asuad Al-Ansi şi Sajah printre cei ce s-au auto-proclamat „mincinoşi”. Aceasta nu are nimic de a face cu relatările convenite de mulţi învăţaţi în Hadis referitoare la venirea imamului Mahdi.
Poate acest pasaj va raspunde la unele din intrebarile tale.
De ce multi(chiar si cativa musulmani) fac legatura intre Mahdi si urmatoarea profetie a lui Nostradamus?
Profetiile lui Nostradamus vorbesc despre “cei trei antihristi”: primul – Napoleon Bonaparte, cel de-al doilea – Hitler, “un om patat de crime... cel mai mare dusman al rasei umane... cel mai rau dintre toti care au fost inaintea lui... sangeros si inuman“.
Cel de-al treilea va veni din Orientul Apropiat. Acesta va declansa al treilea razboi mondial, iar omenirea va fi amentintata cu distrugerea totala. Acest al treilea antihrist, a fost numit de catre profet “Mabus”, iar acest nume a fost asociat cu cel al lui Osama bin Laden sau Saddam Hussein (Mabus scris invers este Subam).
Buna ziua!
Există nenumărate interpretări ale "Catrenelor" lui Nostradamus şi fiecare încearcă să dezvăluie secretele profeţiilor.
„În anul secolului nou la nouă luni,/ Din cer va veni Regele Terorii…/ Cerul va arde la patruzeci şi cinci de grade./ Focul se apropie de măreţul oraş nou…” La căteva ore după 11 septembrie 2001 aceste versuri făceau ocolul lumii. Numele lui Nostradamus era din nou invocat, cu teamă, de întreaga lume. După 11 septembrie 2001, mai multe catrene atribuite lui Nostradamus au circulat pe internet şi, timp de două săptămâni de la atentate, numele său a fost în topul celor mai căutate cuvinte cheie, înainte chiar de CNN, World Trade Center şi Bin Laden. Specialiştilor nu le-a trebuit, însă, prea multă vreme pentru a-şi da seama că aceste catrene erau false. Textele s-au dovedit a fi, de fapt, o compilaţie între versurile profetului francez şi improvizaţii de moment. A rămas totuşi întrebarea: a fost Nostradamus un profet? Cert este că, de aproape 500 de ani oamenii au făcut mereu apel la scrierile sale pentru a descifra viitorul. Iar dorinţa tot mai puternică a lumii moderne de a controla marile evenimente ale istoriei l-au transformat pe Nostradamus într-un adevărat oracol. Interpreţii lui Nostradamus au desluşit în scrierile sale prevestirea domniei lui Napoleon, al doilea război mondial, ascensiunea lui Hitler, asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy şi, chiar, aterizarea omului pe lună. Căt de exacte şi adevărate au fost catrenele lui Nostradamus până în prezent?
Se ştie că atât germanii cât şi americanii, în timpul celui de-al doilea război mondial s-au foslosit de aceste catrene, interpretându-le în favoare lor. Oare crezi că astăzi nu mai pot fi manipulaţi oamenii prin interpretări după bunul plac al celor care le fac?
Părerea mea sinceră este că numai Allah stie ce se va intampla şi când. Restul sunt pure speculaţii şi care sunt promovate de cei care au interes.
Assalam w aleykum
S-a discutat despre Mahdi la topicul ,, Semnele orei de Apoi ,, mi se pare , cautati-l la sectiunea Islam:give_rose: