Stiu ca mesajul meu nu va aduce lumina in sufletul tau desi as dori asa cum mi-as dori sa o faca si poate o sa ti-se para cam dura concluzia la care am ajuns...dar chiar si prezumand ca gresesc...tot am sa-ti spun.
Nu este poveste ca astazi normalul are cu totul alte coordonate fata de acel normal pe care Bunul ALLAH l-a lasat si l-a dictat pentru omeniresi cu care a inzestrat omul de la Adam si pana la ultimul.
Normale sunt legile naturii, normala este si functionarea organismului, normale sunt ziua si noaptea, rasaritul si apusul...si atunci cand la nivel cosmic, terestru, general sau particular intervin schimbari, perturbari, anomalii si...anormalitati fii sigura ca sunt semne ale iesirii, indepartarii de normal, lucruri care in final pot fi considerate chiar semne majore ale zilei de apoi, ale unui sfarsit prevestit, iminent...poate. ALLAH stie!
Prietena ta este desigur din puctul ei de vedere o tipa normala si adunand inca 10 persoane care o cunosc vor spune fara sa clipeasca, toti ca este perfect normala.
Nu o cunosc si chiar cunoscand-o mi-as asuma un rau prea mare
dandu-mi cu parerea despre ea...dar as vrea sa te intreb cu cine seamana ea?
Definind-o, ce model de femeie ai putea sa iti conturezi?
Este ca Fecioara Maria? Traieste ca ea, se imbraca ca ea? Gandeste si se roaga ca ea? Este ca femeile model despre care se pomeneste in Biblie sau in Coran?
Raspunsul este previzibil...as vrea doar sa meditezi o clipa la asta...normalitatea de acum este o anormalitate a naturaletii si a modului perfect in care ne-a creat ALLAH.
Este un subiect destul de amplu si de dificil de abordat.
Toti ne-am saturat sa fim permanent monitorizati, judecati cum spui tu...si mai ales catalogati. Nu e usor. Nu e usor sa fii "altfel" in lumea ta,nu e usor sa fii nici inteles, nici asimilat, nici acceptat...
Dar fiecare om inzestrat cu ratiune, cu discernamant ajunge la un moment dat ca la o rascruce de drumuri, sa-si puna intrebari, sa caute sa afle...sa isi creeze o lista de prioritati si de ce nu sa vada cat de normal este , cat de normala ii este existenta.
Este dificil de pus totul in balanta, mai ales cand in partea cealalta a "cantarului" nu gasesti "greutatea" potrivita...stii este ca atunci cand mergeam in copilarie la piata si vanzatorul de la legume/fructe tot punea ba o greutate...ba alta, pana nimerea sa-ti spuna exact cat ai de plata.:p
Inshaa ALLAH sa te ajute Bunul ALLAH si sa te calauzeasca sa gasesti cu Voia Lui normalul intr-o lume, indiscutabil...anormala.