Unde sunt tinerii in luna Ramadan?
Am primit de dimineata acest articol si m-a lasat...fara raspuns.
Inshaa ALLAH sa fie in moschei si-n adorare, implinind cat mai multe fapte bune, ferindu-se de orice act neplacut.
Moscheile de Ramadan sunt pline de bătrâni, tinerii lipsind cu desăvârşire. Dacă zăreşti un tânăr sau doi peste mulţimea celor în vârstă este un lucru frumos. De parcă Islamul este numai pentru cei ajunşi la vârsta de bătrâneţe sau comunitatea nu mai are tineri în componenţa ei. Imaginea este tristă! Cei care l-au susţinut pe Profetul Muhammed, pacea şi binecuvântarea fie asupra lui, erau tineri plin de viaţă care şi-au petrecut tinereţea pentru Allah. Acum e cu totul altfel! Cei care sunt în jurul imamilor, cei care se interesează de religie sunt cei bătrâni. Nu ştii că tinereţea e cel mai scump lucru pe care îl deţine un om? Tu cum ţi-o petreci? În baruri şi discoteci? Nu este Allah ,Acela Care te-a creat din nimic? De ce nu-I eşti recunoscător prin faptele tale? Nu te gândeşti că într-o zi vei răspunde în faţa lui Allah pentru fiecare clipă din viaţa ta?
Dacă vei colinda localurile oraşului fără îndoială că-i vei întâlni pe tinerii musulmani irosindu-şi în acestea ore întregi ale acestei luni valoroase. Oare aceştia nu stiu că Profetul, pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui, a spus: " Cine se roagă de Ramadan (se are în vedere rugăciunea de noapte specifică lunii Ramadan) întru credinţă urmărind răsplată lui Allah, i se iartă păcatele." Nu ştii că în această lună se află o noapte care valorează mai mult decât 1000 de luni (aproximativ 83 de ani şi 4 luni)? Care dintre noi nu are păcate? De unde stii cât vei trăi? Poate că nu vei mai trăi până la Ramadanul următor? Aşa că, de ce nu beneficiezi de această lună care valorează mai mult decât 83 de ani? Oare vei trăi 83 de ani? Gândeşte-te! În această lună vei putea obţine răsplata a 83 de ani! Nu ştii că Profetul a spus: "Păcat de cel care prinde Ramadanul şi nu este iertat!"
Când te vei interesa de religie şi de moschee? Atunci când vei ieşi la pensie şi nu vei mai putea merge la discotecă? Nu ştii că Creatorul nostru a spus: "Şi nu am creat djinii şi oamenii decât pentru a mă adora"?
Să nu mai vorbim de tinerii care n-au ţinut post nici măcar o zi! Să nu mai vorbim de cei care râd de cei care ţin post!
va continua, Inshaa ALLAH