Draga mea, islamul nu este un mod de viata impovarator, ba din contra, cum ti-a spus suleiman, mashaa ALLAH, totul este atat de clar...putem merge pe drumul bun fara sa ne poticnim, caci ALLAH, MARIRE LUI nu ne-a lasat nicio prescriptie in dubii.
Cel ce poate sa posteasca, sa o faca, iar cel ce nu o poate face are si el optiuni.
Cred insa ca lucrurile treb luate intotdeauna de la inceput.
Pentru tine islamul este un mod de viata nou si tu nu esti doar sufletul care doreste sa faca cat mai mult bine, este si trupul tau...si mai ales mintea.
Cand ai acceptat islamul sunt sigura Inshaa ALLAH ca ai facut-o cu mintea si cu inima, dar organismul tau poate nu este atat de usor adaptabil.
Ca sa treci peste pragul acceptarii lui, cred ca trebuie sa-ti faci un fel de autosugestie, daca vrei si sa elimini stereotipuri de genul "eu daca ....:, "asa este felul meu...." si stii de ce ce? Uite, special am disecat lucrurile asa, pentru ca oricat de ciudat ti s-ar parea acum , nici organismul tau nu mai e acelasi, nici mintea si nici inima, ele acum lucreaza "umar la umar" si ele au fost create pentru adorarea celui care le-a creat.
Doar ca trebuie sa le inveti cum anume sa faca asta. Pentru ca inainte de islam ele au fost cumva scoase din ritmul lor natural.
Daca ai fi langa mine ti-as arata: aici si aici...este incredibil de mica distanta de la creier la inima.
Increde-te in ALLAH si gandeste-te la El, dedica-I lui postul tau si ai sa vezi, ai sa ramai uimita cat de bine vei reactiona...ca si cum ai fi dintre postitori de-o viata.
Ya Rabb, Inshaa ALLAH.