Originally Posted by
um-rahmun
Poate i-mi cunoasteti problema cu familia mea mai precis cu sora mea care vroia sa ia un teren singura care ne apartinea tuturor.
Ne-am impacat fara probleme,a ramas deocamdata asa acel teren,este inchiriat si mama foloseste bunul lui.
Raspunsul ei a fost ca de aia voia sa-l ea ca ea considera ca nu avem noi nevoie fiind plecate iar datorita faptului ca ia are barbat din acelas sat v-a ajunge acolo.Si mama a spus acest lucru.S-a gandit ca socrii sorei ar ajuta-o de aceia voia sa le faca usoara viata fiului lor alaturi de sora mea.A zis ca noi nu am duce lipsa fara el.Dupa ce am discutat toti, bineinteles a zis ca nu are de gand sa faca diferenta intre noi si nici nu s-a gandit sa ne supere.
Eu am uitat totul si vroiam sa tin legatura cu ele ca si inainte.
Aici incepe o alta problema.
Sotul meu spune ca este un lucru urat ce au vrut sa faca.Vreau sa zic ca eu am ajutat toata viata mai mult ca orcine familia.Mama cand a fost operata ,am mers repede acasa si am dormit pe scaun in spital langa patu ei sa o ingrijesc.Sora mea e mai mica si intotdeauna am ajutat-o.Nu zic de noptile in care plangeam cand auziam ca e ceva problema cu familias mea.Nu stiu, am uitat, eram fericita ca putea fi de folos.
Sotul meu spune ca ele sunt nemultumitoare cu mine "m-au folosit"si-mi cere sa renunt la tot ce este legat de familia mea inklusiv ele.
Noi traim orcum departe una de alta,ne-am vedea rar dar i-mi cere sa nu vorbesc nici pe mess si nici la tel.Si de fapt cica orIcum ele nu sunt musulmance.
Am mai avut o asemenea problema in viata.
Cunosteam o araboaica care trecea printr-o etapa a vietii foarte grea.Nimenea nu o ajuta.Eu voiam neaparat sa o ajut.L-am tras si pe sot in acest ajutot pe care voiam sa-acord ei.Nu va vreai sa va plictisesc,de aceia va dau numai o pilda:Eram insarcinata in a9 a luna chiar trecuta de termenul scris de medici.M-a sunat sa-i aduc carne halal ca ea nu putea merge ca erau barbati ,vanzatori.Eu i-am spus sotului care mi-a cumparat,mi-a adus acasa,s-a grabit la lucru,iar eu intr-o caldura de 40 grade i l-am dus cu tramvaiul.M-ia multumit si ma intrebat cum ma simt?
I-am raspuns ca sunt bine insa abia astept sa nasc ca-s trecuta cu 4 zile te termen.
Niciodata nu m-a sunat sa ma intrebe cum sunt?daca am nascut?.Ba mai mult eu am anuntat-o cand am nascut si nici macar nu a veni in vizita.Ma suna doar atunci cand avea nevoie de ceva.Eu ma scuzam cu faptul ca trece printr-o etapa grea a vieti si de fapt ca sunt fericita ca am ajutat-o .Primesc rasplata de la ALLAH.
S-a rezolvat problema ei iar cand s-a simtit bine,a mers la distractie cu acele fete care nici nu au intebet-o cum se simte.
Nu va zic cate reprosuri am avut de la sotul meu:Te-a folosit si nici macar nu te cinsteste.
M-a pus sa-i promit ca daca ma sunai-i voi spune sa nu ma mai sune niciodata.Ca numai atunci ma suna cand are nevoie de ceva iar acum nu sunt probleme sa ma lase-n pace pentru totdeauna.
Asa am facut.Ea mi-a raspuns ca nu-i adevarat ca daca nu eram eu inebunea,niciodata nu s-a gandit ca sa-mi faca vru-n rau.De aia a mers cu acele fete ca eu oricum nu merg la distracti si vroia sa se simta bine si de asta a mers.
A trecut mai mult de 4 ani.A fost la Haji si mi-a reprosat sotul ca:Vezi ca nu te-a sunat?
Daca te iubea sau cinstea te-ar fi sunat inainte de Haji indiferent ca tu i-ai cerut sa nu te sune?Ca daca m-asi intalni intamplator pe strada si m-ar saluta a-si uita totul.
Mi-a spus ca trebuie sa renunt definitiv la familia mea nu vrea sa mai vada cea ce a vazut cu acea fata.
M-i zis ca trebuie sa-mi apar prestigiul pentru copii.Daca nu copii vor avea complex de inferioritate ca de mama lor toti -si bat joc.Ca nu ma gandesc la viitorul copiilor.
Eu i-am raspuns ca nu sunt de aceiasi parere si oricum Allah vede totsi fiecare cum face asa rasplata primeste.
Mi-a spus ca i-l doare ca nu-i dau dreptate si nu vreau sa-l ascult, ba mai mult sund deacord cu oameni care mi-au facut rau.
Vreau sa spun ca noi avem o casnicie fericita,este un tata si sot foarte bun ,proleme majore nu am avut niciodata in 10 ani de casnicie,a fost mereu alaturi de mine la bine si greu.
Ce sa fac sa renunti la familia mea (mama,frati)?
Nu stiu cum este bine in Islam.
Vo rog sa-mi dati sfaturi cum sa procedez ca ALLAH SA FIE MULTUMIT DE MINE!
Indiferend care este raspunsul eu fac ceia ce spune ALLAH si profetul*salat*.