Originally Posted by
maryam
Cred ca s-a mai discutat acest subiect, imi cer scuze dar n-am timp acum sa caut...pot sa-ti spun insa punctul meu de vedere.
Atunci cand am optat ptr schimbarea numelui, m-am gandit ca parintii sunt cei care iti aleg drumul, exact asa cum au si facut-o de fapt...si in privinta religiei (si nu numai!) si Subhanna ALLAH! exact asa cum spune hadisul acela in care profetul *salat* a spus:
"Orice copil vine pe lume musulman (supus NUMAI lui ALLAH!) insa parintii sunt cei care-l fac pe el crestin, evreu..." sau poate ateu, budhist....de ce ar trebuiu sa urmez acest drum batatorit sute si mii de ani inainte? De ce nu as putea sa-mi aleg singura drumul? Si oare este intamplator ca drumul acesta este atat de diferit?
Astea sunt doar cateva dintre intrebarile care m-au macinat saptamani, luni...ani.
In final, chiar daca a fost greu pentru parintii mei, poate, pentru cei care ma cunosteau, le-am cerut sa-mi respecte alegerea, pentru ca in definitiv imi apartine! Nu inseamna ca-mi respect parintii mai putin, sau ca-mi neg identitatea, originea...si am ales sa-mi schimb numele. Astazi, doar cei care nu stiu ca sunt altcineva :p imi mai spun pe numele vechi, parintii, cei apropiati au acceptat (nu stiu daca si inteles) ca nu a fost o gluma atunci cand am spus: daca nu imi spui maryam, asa cum ma cheama, sa stii ca n-am sa-ti mai raspund...