:salam:
Eu n-am fost la Medina,nu inca,inshaALLAH,insa de fiecare data,in fiecare an,atunci cand se intorceau pelerini ii luam "la intrebari" sa-mi spuna cum a fost,ce au simtit,care dintre locurile vizitate e mai emotionant si prin povestirile lor traiam parca si eu. Si toti mi-au spus acelasi lucru,ca Medina e de departe cel mai impresionant loc,simti pace si simti ca esti musulman in acele locuri.
Acum nah,ori eu n-am priceput prea bine,ori sunt tacanita de-a dreptul :D,dar proiectele alea cred ca ar putea fi pentru dezvoltarea tarii,pentru infrastructura poate,in fine...o modernizare a orasului-simbol pentru musulmani.Deci nu prea vad loc de turisti acolo,dar totusi...nu intotdeauna ce e nou e si bun...si daca acele proiecte ar fi amplasate chiar in apropierea moscheii profetului *salat* de exemplu,atunci acestea chiar ar diminua,ma gandesc,din "spiritualitatea" locului. Pana la urma,cred ca fiecare din noi,aflandu-se acolo,ar simti nevoia sa spuna de mai multe ori decat de obicei subhanALLAH wa mashaALLAH,ce frumoasa e moscheea profetului *salat* si sa ne gandim ca acum ani buni acolo a trait el,cel datorita caruia astazi avem atat de multe,incepand cu Quranul si terminand cu tot ceea ce el ne-a adus,si la fel de bine sa spunem alhamduliLLAH ca ne aflam acolo...deci nu cred ca o constructie ultra moderna ne-ar ajuta foarte mult in ibadat,caci daca am vrea sa ne "minunam" cat de iscusita e mintea omului am avea loc destul pe pamant sa gasim orase high tech pentru acest lucru...
...dar Medina...