Confesiune - Ce inseamna Islam pentru tine?
Salamu alekum tuturor
In urma unor experiente traite de cand m-am inscris pe acest forum, am ajuns intr-un stadiu in care simt ca trebuie sa fac anumite marturisiri.
Cu mare bucurie m-am alaturat grupului de fete/surori, membre ale site-ului rasarit com. Am reusit sa ma apropii de cateva dintre ele, sa purtam niste discutii serioase si constructive (pentru mine in special). Intentia mea era de a-mi aprofunda cunostintele despre Islam prin intermediul vostru, al tuturor. Din pacate, ajung sa cred - si imi cer iertare pentru aceasta afirmatie daca lezez pe cineva - ca pentru unii a fii musulman inseama in primul si in primul rand respectarea unor practici care tzin mai mult de partea fizica a acestui concept. Ce sa spun, doua din trei fete, afland ca am imbratisat cu drag si cu inima deschisa Islamul (pentru ca asta am facut) au fost interesate nu de principiile pe care ar trebui sa le stie un bun musulman, pe care ar trebui sa le respecte, ci daca mi-am schimbat numele, de ce nu mi l-am schimbat, daca port hijab, de ce nu port hijab, daca respect numarul rugaciunilor etc. Am simtit ca trebuie sa cunosc Islam, altfel decat il stiam, si am devenit muslim. Nimeni nu m-a fortat, nimeni nu m-a impins de la spate. Dar singurul care mi-a aratat cat de minunat poate fi Islamul, care mi-a vorbit cu rabdare si bunatate despre Islam, despre Mohamed a fost sotul meu. Si uite asa, incet incet am ajuns sa descopar ceva ce as fi vrut demult, sa ma contopesc cu niste convingeri pe care le aveam dar nu le constientizam. Revenind la chestionarul la care spuneam ca am fost supusa de catre unele dintre romancele convertite la islam....Oare este atat de relevant pentru un musulman aspectul fizic? Oare la asta trebuie sa ne gandim in primul rand? Oare ar trebui sa fim judecati/te pentru faptul in care ne imbracam? Un bun musulman vede intai in adancul sufletului omului, vede si simte dincolo de niste straie...Un bun musulman nu judeca, ci indruma. Indruma, ajuta, sfatuieste, asculta, are rabdare, compasiune...Cel putin asa vad eu lucrurile. Nu mi-as permite sa ma erijez intr-un Dumnezeu mai mic si sa emit judecati de valoare pe care sa le consider general valabile, nu mi-as permite sa suplinesc maretia Domnului aratand, ostentativ, cat sunt eu de demna de el, cat sunt eu de buna. Niciodata nu voi putea fi suficient de buna, dar incerc...Niciodata nu voi ajunge la nivelul perfectiunii, dar incerc..Niciodata nu voi cunoaste toate tainele vietii, dar incerc...Niciodata nu voi face atat cat mi-as dori sa fac, dar incerc..Si tot ceea ce incerc, este spre binele celor din jur si pentru multumirea Domnului. Nu vreau sa-mi dovedesc mine cat sunt de desteapta, cat sunt de religioasa, cat sunt de supusa...Vreau sa primesc mila Domnului, vreau sa ma apropii de Allah prin cunoastere, pentru ca aceasta cunoastere ma va elibera si pe mine de toate framantarile care-mi alunga linistea sufleteasca. daca fac un bine, vreau sa-l fac pentru TINE, pentru ca e de datoria mea, daca spun o vorba buna, TIE ti-o spun, pentru ca e, de asemenea, de datoria mea. Eu ma simt datoare sa traiesc pentru ceilalti, si apoi pentru mine. Este adevarat, vreau ca Allah sa fie mandru de ce fac, ii cer iertare pentru scaparile mele, pentru pacate, pentru tot ce fac gresit si ma rog sa ma indrume pe calea ce abuna. Dar, asa cum am spus, niciodata nu voi reusi sa ating nivelul cel mai inalt al compasiunii si intotdeauna voi fi o pacatoasa. Pentru ca orice om, dar ORICE OM de pe acest pamant este un pacatos. Nivelul pacatelor sale e diferit. Mi-as dori ca nimeni sa nu mai judece dupa aparente...Nu trebuie sa fim exclusivisti pentru ca nu impratasim parerile celorlalti. Nu. Trebuie sa fim ingaduitori. Si rabdatori. iar daca cineva vrea sa ma ajute, ca un bun musulman ce este, sa o faca din suflet si cu sufletul. Nu folosindu-se de niste vorbe care ar putea rani in mod gratuit. Ce inseamna pentru mine Islam! Inima si sensul vietii, profunzime si valori pe care daca le-am atins, ne-am apropiat cumva de desavarsirea divina si de scopul vietii asteia. Pentru voi ce inseamna?
Cer iertare, inca o data, acelora care nu sunt de acord cu cele scrise si multumesc celor care mi-au simtit vorbele si care poate ma vor primi cu bratele deschise in aceasta comunitate. LA ILLAHA ILLA ALLAH.......