prejudecati pseudo culturalo estetice
'''''Aflat în vacanţă în Franţa, liderul trupei Vama, Tudor Chirilă, a constatat cu stupoare că Parisul a fost cucerit de cetăţenii arabi şi că, pe stăzile oraşului de pe malurile Senei, în locul veselilor şi nonconformiştilor francezi apar tot mai multe veşminte negre şi oameni cu feţe acoperite şi îngheţate. „Parisul este un oraş care nu mai aparţine parizienilor. Cel puţin asta este prima impresie pe care mi-a lăsat-o Champs Elysee-ul. Extrem de mulţi arabi într-un du-te vino perpetuu. Baticuri albe, veşminte negre habotnice, măşti de fier pe feţele femeilor sunt deja clişee în cafenele, magazine sau pe străzi. Personal, cred că acestă invazie paşnică dar sigură face mai mult decât tot fundamentalismul islamic la un loc. În definitiv creştinismul s-a răspândit «by word of mouth« începând cu cei doisprezece apostoli care au apucat-o care-ncotro. Rămân de discutat în cazul Parisului considerentele crash-ului culturalo-estetic produs de această invazie. Eu unul sunt oarecum şocat”, mărturiseşte cântăreţul. '''''''
mi s-a parut interesant ca un tip aparent deschis la minte ca Tudor Chirila emite asa o idee:(... si mi-am dat seama ca de multe ori , acei intelectuali de langa noi , nu sunt nici ei decat niste bieti pseudo... care emit judecati la moda, fara a face macar efortul de a intelege... pe acele ,,biete,, habotnice din spatele mastilor de fier ( auzi exprimare)...
si oare habotnicia, vazuta de occidentalul de azi, nu e de preferat ateismului mascat in crestinism pe care il practica din ce in ce mai multi dintre tinerii si tinerele de azi, din pacate? habotnicia celor care inca cred minut de minut in cuvantul si ordinul lui Dumnezeu, si nu ipocrizia celor care isi aduc aminte doar ,, din Paste in Craciun''?
Voi ce ziceti fetelor??
O zi frumoasa...