Assalamu 'alaykum
Ma sochez zilnic daca am "curaj" sa ma uit la tv. Cazuri socante sunt multe. Si nu am sa ma refer acum la crime si violuri. Ci la violenta in scoli,violenta copiilor fata de copii in special. Si nu pot sa nu ma tem...in prezent,cel mai aproape e fratele meu (desi e inalt si bine facut,tot i s-ar putea intampla ceva,tot ar putea sa cada intr-un conflict). Poate am devenit paranoica,insa incotro ne indreptam? Ce lume ii va astepta pe copiii mei??? Oare ce trebuie sa simta un parinte atunci cand isi trimite copiii la scoala? In ce fel ii va fi afectata educatia?Violenta se invata,de asta imi e cel mai teama...
Care ar fi mijloacele prin care s-ar putea imbunatati situatia scolilor,dincolo de programele de invatamant? Ce se poate face in privinta "educatiei din pauze"? Cum va simtiti voi,cei care sunteti parinti si mai ales,cum le explicati copiilor ca astfel de comportamente sunt unele deviante?Cum ati reactiona daca copilul vostru ar suferi in urma unor astfel de incidente?In ce masura poate un copil sa inteleaga gravitatea faptelor si in ce masura se poate el detasa de copiii din jur,nepreluand comportamentele lor?