Ce, cine a distrus, distruge UMMAH?
:006:
ALLAH ne-a numit pe noi musulmani in Coran, ne-a adresat indemnuri extraordinare, ne-a chemat:
"O, voi cei care credeti"
"drept-credinciosi"
"cei piosi"....
Ne-a spus "Ummah wahida"
Si nu pot sa nu ma-ntreb, mai exista aceasta Ummah?
Sau mai bine zis ce a facut ca sa dispara daca nu ea, unitatea ei reala?
Unde este calea profetului? :009:
Cu siguranta ea nu este in mana niciunei grupari indiferent ce nume si-ar fi insusit.
Si asta ptr ca exponentii acestor grupari nu mai sunt asa cum erau sahabah radiya-LLAHU 'anhom, citeam undeva despre modul in care profetul :009: rezolva disputele care aveau loc intre musulmani si ceea ce mi-a ramas (cu durere!) in suflet a fost o fraza, la afarsit, dupa ce-l ascultau pe profet :009: companionii se caiau imediat realizand greselile facute si la sfarsit, fiecare pleca CONVINS de adevarul profetului :009:, de intelepciunea vorbelor lui; ei au reusit sa pastreze intacta aceasta unitate desi au avut neintelegeri...noi de ce nu putem?
Se poate aduce ca si argument faptul ca nationalismul sau impartirea in secte sunt cauzele?
Eu nu cred, sau nu complet...ca in curtea noastra nimeni nu tine la etnie, dar n-as baga mana in foc ca gruparile astea, in mod odios nu contribuie temeinic la ura.
Cu toate ca si companionii s-au divizat in grupuri ei niciodata nu au avut divergente nici in privinta aqidah, nici in privinta fiqh, insa noi, mai destepti si mai invatati avem! Si nu doar ca le avem, dar astea pun intre noi adevarate ziduri.
Oare care este diferenta dintre noi si triburile din jahiliya? Cu ce suntem mai buni decat oamenii aceia?
Stiu ca cei mai multi care vor citi vor simti aceeasi strangere de inima si aceeasi durere, aceeasi tristete si poate ochii nostri vor lacrima de suparare, de cainta, de neputinta, dar dupa????
Oare vom putea noi sa contribuim la unitatea, daca nu la unificarea comunitatii noastre?
Acea comunitatea despre care profetul :009: plangand spunea: "Ummati, Ummati"... lacrimile lui au fost si pentru noi, dar oare suntem noi cu adevarat "fratii" lui?
Sau asa trebuie sa fie fratii in islam?
.................................................. ............................................