Quote:
Originally Posted by
elif1977
Salaam aleikum,
Nici nu stiu cum sa incep... Eu inca nu port hiljab, si nu stiu cand voi incepe... ma imbrac decent, niciodata in haine stramte sau descoperite, decoltate, niciodata in maneca scurta sau bluze/tunici care sa nu imi acopere talia, nu folosesc culori aprinse, nu ma machiez, si totusi... simt ca nu sunt primita/privita precum cele care sunt acoperite.. si cumva pe buna dreptate...
Si totusi pe strada vezi fete/femei cu parul acoperit, dar machiate sau cu haine care nu le mascheaza forma corpului, sau care poarta o marama ca un sal peste par, de paft mai mult un accesoriu decat un acoperament...
Si atunci unde sunt limitele?
Oare nu e mai indicata decenta imbracamintii fara exagerari care sa atraga si mai mult atentia ( de multe ori am vazut ca femeile in burka, cu fata nedescoperita atrag si mai mult curiozitatea celorlati decat o femeie cu haine normale, decente , sa zicem terne:)?
Estagfirrulah, nu incerc eu sa zic ca e mai bine asa sau asa, doar intreb, caci totul e la urma urmei o interpretare, ce defineste mai bine notiunea de acoperit?
O zi frumoasa,
Wa aleikum salam...
Draga mea, islamul este ceea ce a ales Allah pentru noi,legile Lui sunt clare si pline de intelepciune... Nu trebuie sa ne orientam viata in functie de cum face unul si altul, pentru ca in Ziua Judecatii, noi suntem raspunzatori doar pentru faptele noastre, nu vom fi intrebati de ceea ce au facut prietenii nostri,alhamdulillah...
Cand am imbratisat islamul, am citit foarte mult si cand intalneam musulmance imi dadeam seama ca religia adevarata este una si traditia alta...Deci, tu daca vei reusi inshaallah sa te convingi de faptul ca purtarea hijabului este o porunca a lui Allah pentru toate femeile credincioase, nu te vei mai uita in stanga sau in dreapta sa vezi portul celorlalte, ci pur si simplu il vei indosa cu mandria in inima ca esti musulmanca.....