Schimbare in Biblie?
citind in Biblia ortodoxa... un anume verset mi-a atras atentia...
"17. Şi cānd ieşea El īn drum, alergānd la El unul şi īngenunchind īnaintea Lui, Îl īntreba: Învăţătorule bun, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?
18. Iar Iisus i-a răspuns: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decāt unul Dumnezeu.
19. Ştii poruncile: Să nu ucizi, să nu săvārşeşti adulter, să nu furi, să nu mărturiseşti strāmb, să nu īnşeli pe nimeni, cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta.
20. Iar el I-a zis: Învăţătorule, acestea toate le-am păzit din tinereţile mele.
21. Iar Iisus, privind la el cu dragoste, i-a zis: Un lucru īţi mai lipseşte: Mergi, vinde tot ce ai, dă săracilor şi vei avea comoară īn cer; şi apoi, luānd crucea, vino şi urmează Mie.
22. Dar el, īntristāndu-se de cuvāntul acesta, a plecat māhnit, căci avea multe bogăţii." (Mc 10:17-22)
Mie, personal, acest lucru mi-a atras atentia.. si mi s-a parut "adaugat"... asa ca am luat si Biblia catolica...
si - surpriza...
"(17) Cand pleca la drum, un om a venit in fuga si, ingenunchind, l-a tintrebat: "Invatatorule bun, ce trebuie sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?" (18) Isus i-a zis: "De ce-mi spui bun? Nimeni nu este bun decat numai Dumnezeu. (19) Cunosti poruncile: Sa nu ucizi! Sa nu comiti adulter! Sa nu furi! Sa nu dai marturie falsa! Sa nu inseli! Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta!" (20) Atunci el i-a zis: "Invatatorule, toatea acestea le-am pazit din tineretea mea". (21) Isus, privindul-l, l-a indragit si i-a spus: "Un lucru iti lipseste: mergi, vinde ceea ce ai si da saracilor si vei avea comoara in cer, apoi vino si urmeaza-ma" (22) Intristat de acest cuvant, el a plecat mahnit pentru ca avea multe bogatii." (Mc 10:17-22)
In varianta ortodoxa.. mi-a atras atentia.. cum putea fi vorba de cruce? <nu era relatat episodul "rastignirii">...
se pune Intrebarea: cum au tradus teologii ortodocsi romani?
din pacate nu am acces si nu stiu daca si in alte limbi in biblia ortodoxa e la fel, sau e o "adaugire" doar in limba romana pentru a fi mai credibila?
in orice caz... atat de usor e luat Cuvantul lui Dumnezeu? incat poate fi schimbat de oricine doar pentru a face unele fapte "mai credibile"?
Imi pare rau ca nu acces si la biblii folosite de alte culte crestine...
si inca ceva.. tocmai am aflat ceva despre crestini unitaristi si ... Romania!