27 iulie
Caut o prietena cu care sa vorbesc. Am nevoie sa scap de niste sentimente care au tendinta de a provoca o recadere.Incerc sa fiu cea mai buna in toate sensurile si asta merge dincolo de capacitatatile mele.AJUTOR! Oricum ar fi, voi scrie intentiile mele:
Furie sa faca parte doar din trecutul meu si nu din viitor.
Rabdarea sa fie arma mea
Sacrificiul sa fie forta mea
Durerea sa fie aliatul meu
Cunoasterea sa fie baza mea
Vorba dulce sa fie perina mea
Umilitatea sa fie demnitatea mea.
Viitorul meu
Arma mea
Forta mea
Aliatul meu
Baza mea
Perina mea
Demnitatea mea
Intentiile mele…
Am incredere in mine, si cred ca sunt in stare sa le respect. Incerc sa o fac intr-o maniera activa in fiecare zi. Fiecare punct indica teste de slabiciune a mea. Sunt atatea de facut si cateodata imi spun ca as putea foarte bine sa nu fac nimic.
Asa cum am spus,as vrea asa de mult sa am pe cineva la care sa ii marturisesc ce simt. Nu exista un alt argument in capul meu.Ma simt coplesita.Sotul meu mi-ar spune:’’nu mai mult decat ma simt eu!’’Fiecare zi este o lupta pentru progres; dar cum se fac daca nu stiu pe care strada sa merg?
7 august
In ultimul timp, sotul meu este ocupat in afara casei.Ma simt neputincioasa si ranita. Tac din gura si cateodata simt ca nu ar trebui sa il intreb nimic.Ma abtin cum reusesc mai bine ca sa nu il i-au la intrebari cand imi dau seama ca nu e momentul potrivit.Ceea ce doresc cel mai mult din lume este sa fiu cea mai buna sotie posibila, dar cateodata este atat de greu sa reusesc. Pe mai tarziu.
11 august
Ma simt folosita. Nu e vina lui. Cred ca a facut tot posibilul ca sa fie onest si sa ramana cu mine. Ma simt atat de confuza.Nu am pe nimeni cu care sa vorbesc, o persoana care sa reuseasca sa ma inteleaga. Simt gelozie, amaraciune, furie, tristete, singuratate, si… credinta mea este slaba. Este acolo, afara, cauta alte femei, cu dorinta de a iubi o alta sotie. O parte din mine inca simte ca el m-a folosit. Eram domnisoara naiva care s-a indragostit de barbatul fermecator. Nu cred ca m-a dorit in inima lui. Nu stiu ce fel de iubire simte el pentru mine.Este oribil sa ma gandesc la asta si sa scriu.Vroia sa se casatoreasca cu o femeie mai matura.Acum, o cauta. Nu mai suport ‘’ tampenia’’ asta…As vrea asa de mult ca plecarea mea sa rezolve problema, dar nu e asa, asadar incerc sa mentin un echilibru intre iubire si ura.Nici un ajutor, doar sacrificiu si durere, doar din partea mea. Cum pot sa fiu intelegatoare si sa accept ca barbatul pe care il iubesc doreste sa iubeasca o alta femeie.Nu reusesc.Incerc sa o fac, si nu reusesc. Refuz sa mai plang.El nu merita lacrimile mele. Sper sa merite toata aceasta suferinta.As dori sa gasesc un sprijin in aceasta lupta.Adevarul e ca el este un barbat influientat de dorintele sale. Lacrimele mele, durerea mea, ranile mele, nu pot sa faca nimic pentru a-l schimba.Mi-am trait viata. As vrea sa il urasc. Simt ca mi-ar fi mai usor. Sunt obosita. Vreau sa reactionez. Vreau sa ma dedic in intregime sotului meu. Dar nu cred ca sunt in stare. El nu se va dedica mie in intregime. El ofera ratiunea lui, ceea ce pare ca mie imi lipseste.
14 august
Lupta de azi a fost pur si simplu evitarea de a ma scufunda. Vreau sa fiu mai puternica .Vreau sa ma indepartez de durerea mea.De ce trebuie sa sufar asa de mult? Nu mai vreau. Sunt asa de speriata, asa de speriata. Asa de tulburata. Sunt depresa, singura, trista si furioasa.Am nevoie de forta. Unde pot sa gasesc aceasta forta?Cum as putea sa trec peste acesta proba fara sa imi pierd sufletul?
Am nevoie de raspunsuri, de clarificari.Am obosit sa caut si sa ma conving singura. Ma sperie schimbarile in care voi fi implicata. De ce el ar trebui sa se casatoreasca cu o femeie care sa nu fie practicanta, o femeie pentru care ar exista putina posibilitate de apreciere din partea mea?Probabil ca pentru el e mai usor sa se casatoreasca cu o femeie necredincioasa, dar ce efect va avea asupra lui aceasta? Cum as putea sa fiu rivala frumusetii acestei femei?Fac cum pot mai bine sa ma imbrac si sa ma comport in mod « sexy », dar chiar este acesta lucrul cel mai important din lume?Pentru el eu nu sunt altceva decat un papuc vechi si incomod. Intotdeauna am visat sa am o relatie de iubire minunata.Imi face rau abandonarea acestui vis.Stiu de ce e asa de dificil: eu combat impotriva mea.daca as lupta impotriva altei persoane as putea fugi. Dar nu pot fugi de mine.Uite, ma invinovatesc pe mine pentru ca il iubesc inca, pentru ca il vreau. Voi incerca sa traiesc situatia zi dupa zi, sa controlez fiecare gand dureros dupa fiecare gand dureros.Sunt o femeie puternica. Sunt o persoana puternica. Aceasta proba nu va fi mai presus decat mine. Voi invinge aceasta batalie. Voi sta la distanta de mine insami cand va fi nevoie. Voi accepta sa fac experienta durerii pentru ca sa gust cu mai multa bucurie fericirea. Nu o voi indeparta, ci o voi apropria.Nu voi inchide ochii intorcandu-ma pe cealalta parte, din contra, ma voi uita inainte si voi umbla cu capul sus..
Oh, Allah, ajuta-ma sa hranesc visele mele, obiectivele mele…pe mine. Voi gasi raspunsurile la mine si la Tine.
Traieste ca si cum maine ar trebui sa mori ,UmmLayla.Iubeste ca si cum maine ar trebui sa mori.