Inima și limba, boli și tratamente de Sheikh Yassin Roushdy
Assalamu Aleikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu. Acum cateva zile am citit această carte care mi-a placut foarte mult si am incercat sa traduc o parte din ea pentru a putea impartasi continutul ei si cu cei care nu cunosc limba engleza. Voi posta treptat, pe masura ce voi traduce. Fie ca aceasta carticica sa ne fie tuturor de folos si sa ne invete sa ne pazim de ispitele Shaytanului, insha'Allaah, ameen.
Inima si Limba, boli si tratamente
Inima este locul înțelegerii și al înțelepciunii, și poate ghida pe cineva către cea mai nobilă cunoaștere, anume cunoașterea lui Allah. Dacă îl știi pe Allah, vei face tot ce îți stă în putere pentru a-i fi pe plac și pentru a ajunge la El. Dacă inima nu funcționează așa cum trebuie, atunci este bolnavă și are nevoie de tratament și vindecare. De aceea, fiecare trebuie să-și caute în inimă cu grijă pentru a vedea de ce este plină: este plină de dragoste pentru Allah sau de dragoste de viață și a poftelor ei? În acest context, trebuie să ne punem o întrebare importantă: cum pot fi vindecate bolile inimii? Ca răspuns la această întrebare, există doi pași ce trebuie urmați. Mai întâi, trebuie să-i ceri lui Allah să te ghideze către Calea cea Dreaptă. De fapt, în fiecare rugaciune , cand reciti Al-Fatiha si spui "Arată-ne Calea cea Dreaptă", dacă o spui de fiecare dată sincer și din străfundul inimii, Allah cu siguranță te va îndrepta spre Calea cea Dreaptă. În al doilea rând, trebuie să depui efort pentru a descoperi bolile inimii tale și pentru a le vindeca, ținându-te departe de toate păcatele și faptele interzise care îți umplu inima cu impurități.
Rolul acestui set de discursuri este de a pune în lumină cele mai serioase boli ale limbii și ale inimii pe care mulți dintre noi le neglijăm, pentru că nu ne dăm seama de gravitatea lor. Rolul intenției, ca prim factor în acțiunile cuiva, va fi o temă care va reapărea în aceste lecții.