Originally Posted by
maryam
Stii ce-mi place mie, ca cel mai bine despre femeile musulmane stiu cele ne-musulmane care stiu ele si au auzit, s-au documentat, au vazut si bla, bla...
Sincer, fara suparare, magda, nu as vrea sa o iei asa, personal, ma refer la cele scrise, la postare si nu la ceea ce crezi tu, ca persoana, este treaba ta sa-ti faci ce parere ai.
Cred ca despre musulmani nu pot vorbi decat musulmanii, despre femeia chinuita la marginea patului nu poate vorbi decat ea, prin propria suferinta, despre cea a carui lant e mai lung cu muuuuuulte zale decat ale majoritatii nu poate vorbi decat ea, despre cea neinterogata, libera si fara pretentii din partea mamei, a tatalui, a unchiului, portarului, gradinarului, menajerei samdddddddddddddd nu poate vorbi decat ea, fericita IESITA DIN TIPAR.
Cred ca huda (batool), mashaa ALLAH a scris atat de complex, desi nu inteleg de ce s-a zgarcit asa (ha!ha!), iar hannen, mashaa ALLAH ca de obicei, in stilul ei inconfundabil a pus niste puncte pe niste i-uri, insa nu in totalitate.
Viata unei femei este pana la urma, fie cea pe care a ales-o, fie cea care i se impune, fie cea pe care o suporta (din x motive), fie cea pe care o regreta...depinde de fiecare caz. Nici in rezervatiile de maimute, familiile nu fac CHIAR acelasi lucru, mereu, asadar nu cred ca exista tipare.
Exista niste reguli pentru individ, in relatia lui cu ALLAH, exista reguli pentru individ in relatia lui cu partenerul de viata, cu copiii, cu colegii, cu prietenii, cu bunicii, cu parintii, cu animalele, cu drumul pe care merge, cu natura prin care paseste. Islamul nu este doar o religie cu calendar in care se bifeaza sarbatorile si "sfintii" asa cum se obisnuieste in alte parti.
Islamul este un sistem complex, care se numeste VIATA, din toate punctele de vedere.
Si fiecare traieste, cred, asa cum il percepe, cf propriei credinte si capacitati.
Restul, e discutie non sens.
A, sigur ca am putea sa ne apucam fiecare sa povestim ce facem de cand ne trezim pana cand ne culcam, cum ne purtam cu ei si cum se poarta ei cu noi, in ce mod ne strangem in brate, sau cu usa.
Eu, una, n-o fac ca mi-e frica sa nu ma deoache careva...:kuzya_01:
Cred ca sunt norocoasa pentru ca pot aloca TOT TIMPUL si nu o parte, pentru ca POTI IMPARTI, DOAR CEEA CE SE POATE IMPARTI.