plecarea din romania in syria...
sa wr wb
-dragi surori musulmane,m-am gandit sa deschid acest subiect pt ca pe mine ma intereseaza sa plec in syria cu familia dar sa raman cu baiatul acolo iar sotul sa se intoarca aici .
-pana azi am vorbit pe privat cu una din surorile noastre de aici,care a fost o draguta si m-a ajutat cu multe informatii ...alhamdulillah,insa azi m-am gandit sa deschid acest subiect pt ca poate mai sunt fete in aceeasi situatie cu a mea sau ...vor fi (adica sa faca acest pas),si nu stiu ce acte trebuiesc si ...nu numai.
-deci:
=eu am baiatul care termina cl.a 4a si vreau sa plec in syria sa il inscriu acolo la sc.sa il dau sa repete clasa a 4 a ca sa recupereze si sa ii fie mai usor cu acomodarea.
=casatoria noastra nu e inregistrata in syria ca...mereu am zis ca e prea mult de alergat si...uite ca a venit timpul cand tot va trebui sa alergam ,pt ca nu avem de ales.
=sora noastra ishtar ...allah sa o rasplateasca pt bunatatea ei... mi-a zis ca ar trebui urmatoarele acte:
1-cf.meu de botez,stampilat de MINISTERUL CULTELOR.
2-cf .meu de nastere si cf.de casatorie,stampilat de DIRECTIA CONSULARA si AMBASADA SYRIEI.
=pt copil imi va trebui:
1-cf.de nastere stampilat de DIRECTIA CONSULARA si AMBASADA SYRIEI
2-foaia matricola de la sc. stampilata de MINISTERUL EDUCATIEI si AMBASADA SYRIEI.
=in syria actele se traduc la un translator autorizat si se depun la biroul de evidenta a populatiei.
-va dura timp de cateva luni...dar merita.