Educatia sexuala la...generatia ...facebook
:006:
:salam:
Citind si recitind, gandind si regandind, istagfiruLLAH pana la urma imi iau inima in dinti, Inshaa ALLAH fara a lasa rusinea la o parte (asa ca nu-mi ingerunati misiunea)...si vin cu un subiect care ma macina si imi da insomnii.
Copiii mei au crescut si eu ma simt asa de ciudat...uneori ma uit la ei ca la niste pui mici, mici, dar imi revin repede si-mi dau seama ca sunt dintr-o data, parca, mari si e imposibil sa ne ascundem la nesfarsit...am inceput cam timid acum cativa ani cu cel mare, fireste insa nu pot sa nu ma gandesc ca acest subiect atat de "pe tapet" in afara este totusi atat de diferit fata de ceea ce prezentam noi, acasa si in afara de asta mai simt asa nevoia e=de a face un update...
Asadar, vin si va intreb, mai sunt copiii inocenti si nu e bine sa le strici aceasta inocenta aducandu-i pe un teren atat de...sensibil?
Cum este ideal sa procedeze o mama/parintii musulmani in prezentarea, abordarea acestei teme: sexualitatea fara a iesi din tiparul dogmatic insa raportandu-se la realitatile dezgustatoare carora trebuie, sau nu? sa le facem fata.
Trebuie deiscutat cu copiii?
Are nevoie copilul musulman de educatie sexuala?
Cand? Cum? De ce? Unde? Cine?
Iata o tema de gandire si daca nu e cu bănat sau cu banat... va invit la discutii si intr-un final la concluzii.