Tinerete fara batranete, un concept gresit
Bismillaahir’r-Rahmaani’r-Rahyym
Curiozitatea omului aventura cunoasterii si mai ales indrazneala de a incerca sa depaseasca Creatia Divina, a facut sa apara o ramura stiintifica medicala, denumita geriatrie.
Aceasta stiinta se ocupa cu intarzierea imbatranirii organismului uman, si chiar incercarea de inlaturare a acesteia prin metode stiintifice, precum si administrarea unor tratamente sub forma de pastille, injectii, etc.
Dupa parerea mea personala, fondurile care se cheltuiesc in acest domeniu ar trebui redirectionate catre alte nevoi umane; ca daca am fi fost atenti si am fi citit invatatura care a lasat-o Allah subhana wa ta’ala, lucrurile ar fi fost lamurite de mult.
Citat din cartea “Profetul Mohammed,sallaAllah aleihi wa sallam,
editura Vremea 2008, scrisa de M. Fethullah Gulen, capitolul
“Leac pentru orice boala”, pag. 122:
“In relatarile lui Ebu Davud se spune:
”Allah nu va trimite o boala, ca imediat sa nu creeze si un tratament!”
“In alt hadith:
“Fiti atenti, nu gasiti neajunsuri in tratament! Daca Allah a trimis o boala, neaparat a aratat si calea vindecarii. Numai o singura boala nu are leac. Aceasta este batranetea.”
Tot Ebu Davud spune:
“Pentru orice suferinta exista un medicament.”
Este lesne de inteles ca orice incercare ar avea omul de a-si prelungi viata, totul incepe cu copilaria, tineretea, batranetea si apoi se opreste in mormant, iar de acolo se prelungeste pana la sfarsitul lumii.apoi gasindu-si viata eterna in Rai sau in Iad…
Aceasta cale nu poate fi oprita, oamenii se vor naste, vor creste, vor trai si vor muri, ca pe urma sa invie in Ziua de Apoi sa isi ia rasplata sau pedeapsa, dupa faptele savarsite si dupa credinta lor.
InshAllah, am scris aceste randuri in ideea de a arata acest aspect din viata noastra, care apartine Lui Allah subhana wa ta’ala.
Ameen.