Se stie ca majoritatea crestinilor il numesc pe Dumnezeu "tata".Am avut de mica intrebarea dupa rostirea rugaciunii "Tatal nostru" daca Dumnezeu este tatal meu.
Sa vedem ce ne spune biblia si scrierile apostolilor despre acestii "fii".
-Pentru a fi numit in categoria "fiilor lui Dumnezeu" trebuie sa fii un produs nemijlocit al creatiei divine. "Ce este nascut din carne este carne". Dumnezeu este Duh si doar "ce este nascut din Duh este duh" (Ioan 3:6).
-Fiind creati direct de Dumnezeu, ingerii au si ei dreptul sa fie numiti "fii ai lui Dumnezeu" (Iov. 1:6; 2:1; 38:7; Psalm 29:1; 89:6; Daniel 3:25) si "duhuri" (Psalm 104:4; Evrei 1:7,14)
-Fiind creat direct de Dumnezeu, Adam are dreptul sa fie numit "fiul lui Dumnezeu" (Luca 3:38)
-Pentru toti ceilalti oameni care au trait vreodata pe pamant, necreati direct de Dumnezeu, ci doar nascuti dintr-o alta fiinta umana, este valabila terminologia folosita in Faptele Apostolilor 17:28: "Suntem din neamul lui ..." , cu semnificatie de rudenie sau "gen" originat de Dumnezeu.
sursa:indrumator biblic
Si totusi nu am inteles ce sunt cu acesti fii.Cine erau ei,cei despre care se scrie in Geneza 6:1-4.
Aici as apela la ajutorul fratelui Munir sa ma corecteze daca gresesc.
Legenda spune asa:
Geneza 6:1-4 spune: "Când au început oamenii să se înmulţească pe faţa pământului, şi li s-au născut fete, fiii lui Dumnezeu au văzut că fetele oamenilor erau frumoase; şi din toate şi-au luat de neveste pe acelea pe care şi le-au ales. Atunci Domnul a zis: „Duhul Meu nu va rămânea pururea în om, căci şi omul nu este decât carne păcătoasă: totuşi zilele lui vor fi de o sută douăzeci de ani”. Uriaşii erau pe pământ în vremurile acelea, şi chiar şi după ce s-au împreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor, şi le-au născut ele copii: aceştia erau vitejii cari au fost în vechime, oameni cu nume".
Principalele 3 puncte de vedere cu privire la identitatea “fiilor lui Dumnezeu"
(1) ei erau îngeri căzuţi,
Ne-am putea baza pe faptul că în Vechiul Testament expresia “fiii lui Dumnezeu” întotdeauna se referă la îngeri (Iov 1:6; 2:1; 38:7).
Însă o problemă a primului punct de vedere este faptul că Matei 22:30 indică faptul că îngerii nu se căsătoresc. Biblia nu ne oferă nici un motiv să credem că îngerii ar putea fi în măsură să se reproducă.
(2) ei erau oameni puternici şi influenţi,
(3) ei erau descendenţi credincioşi ai lui Set care s-au căsătorit cu descendenţi căzuţi ai lui Cain.
Slăbiciunea punctelor de vedere al doilea şi al 3-lea constă în aceea că bărbaţii obişnuiţi care se căsătoresc cu femei obişnuite nu pot da naştere unei generaţii de oameni despre care să se spună că sunt “uriaşi” sau “viteji şi oameni cu nume”. Mai mult, de ce ar hotărî Dumnezeu să inunde pământul la potop (Geneza 6:5-7) când Dumnezeu ar fi iertat faptul că bărbaţii puternici sau urmaşii lui Set se căsătoriseră cu fetele oamenilor sau descendenţii lui Cain?
Si uite asa ma bag tot mai mult in ceata incercand sa inteleg si tot am ramas cu intrebarea de ce crestinii se numesc fii ai lui Dumnezeu si de ce il numesc "tata"