Salam alekom si bine v-am regasit frati si surori dragi
Am si eu o intrebare si rugaminte in acelasi timp. Am intalnit un frate musulman(intr-o tara islamica) cu care am discutat problema bauturilor alcoolice in islam. Persoana in cauza sustine ca nu exista scris in Qoran Karim, NICAIERI, ca bautura alcoolica ar fi interzisa.
I-am explicat asa cum am stiut mai bine de unde reiese ca de fapt este haram sa bei alcool dar el o tine intr-una ca nu este scris in Qoran nici un verset unde sa fie specificat clar. Deoarece nu am o traducere a Qoranului cu mine( rusine sa-mi fie) nu pot sa-i spun exact care verset:versete face referire la acest fapt.
Va rog pe voi daca puteti sa-mi scrieti sura/ verset/ doar denumirea si nr sa caut eu in araba si inchALLAH sa ma descurc. Aceasta persoana imi tot spune ca eu am dreptate si explic f frumos dar el vrea concret "negru pe alb".
Inchallah sa reusesc sa-l fac sa vada ceea ce este super evident, nu vreau ca acest frate sa ramana in ratacire si intuneric. Repet, nu vrea ceva din sunnah ci din Qoran
Multumesc anticipat, ALLAH sa va protejeze si sa inchALLAH sa va recitesc curand
:smile01: :smile01: :smile01: