Metode anticonceptionale!
Am o nelamurire si daca puteti luminati-ma si pe mine!Sunt permise in islam metodele anticonceptionale?Si care sunt cele acceptate daca sunt?Stiu ca avortul este interzis.
Multumesc:give_rose:
PS;Daca nu aici este locul subiectului mutati-l unde trebuie
Despre limitarea natalitatii
Fara indoiala ca supravietuirea speciei umane este unul dintre primele scopuri ale casatoriei
sau este chiar cel mai important dintre ele.
Supravietuirea speciei se realizeaza prin reproducerea permanenta ,iar Islamul a indemnat la cresterea
natalitatii si i-a binecuvantat pe noi nascuti insa el a permis in acelasi timp credinciosului musulman sa regleze
natalitatea daca exista motive rezonabile pentru aceasta sau nevoi demne de luat in considerare.
Mijlocul raspandit la care recurgeau oamenii pentru impiedicarea procrearii sau pentru reducerea ei in epoca Trimisului
lui Allah salla-llahu aleyhi wa salam consta in eliminarea lichidului seminal in afara uterului in momentul ejacularii.
Companionii Profetului sallahu aleyhi wa salam procedau in felul acesta in epoca propovadurii si a revelatiei dupa cum relateaza in cele doua Sahih-uri care au notat spusele
lui Jabir:
"In vremea Profetului salla-llahu aleyhi wa salam si a pogorarii Coranului ,aruncam (sperma) afara "
Iar in Sahih-ul lui Muslim se relateaza:
"In vremea Profetului salla-llahu aleyhi wa salam aruncam (sperma )afara iar cand Profetul sallau aleyhi wa salam
a aflat de acest lucru nu ne-a oprit de la el."
Un barbat a venit la Profet sallau aleyhi wa salam si i-a zis:
"O,Profetul lui Allah!Eu am o roaba si arunc (sperma) afara din ea,caci nu voiesc ca ea sa ramana grea
.Eu doresc ceea ce doresc barbatii de la femeile lor ,dar evreii spun ca aruncarea(spermei) afara este (egala cu)
ingroparea de vie a nou-nascutei.Dar Profetul salla-llahu aleyhi wa salam i-a raspuns:
"Evreii mint.Daca Allah ar voi sa-l creeze (pe prunc) tu nu ai putea sa il impiedici pe El"Profetul salla-llahu aleyhi wa salam a voit sa spuna ca barbatului care arunca (sperma )afara poate sa ii scape
o picatura fara sa isi dea seama si sa provoace procrearea.
In timpul unei intalniri la Omar au adus vorba si despre aruncarea spermei afara.Unul dintre cei prezenti
a zis:
"Unii pretind ca actul acesta (ar fii egal cu) ingroparea de vie a nou nascutei.Dar Ali i-a raspuns:
Nu poate sa fie o nou nascuta ingropata de vie decat daca a trecut prin cele 7 faze: lutul,apoi picatura de sperma,
apoi cheagul de sange,apoi oasele,apoi imbracarea cu carne a oaselor si abia dupa aceea devine o faptura.Iar Omar a adaugat:
Ai dreptate..Allah sa iti dea viata lunga."
Motivele reglarii natalitatii
Unul dintre primele motive care determina adoptarea unor masuri de acest fel este teama pentru viata mamei
sau sanatatea ei din pricina sarcinii sau a nasterii daca acestlucru se cunoaste dintr-o experienta sau dintr-o
recomandarea unui medic demn de incredere.
Allah subhana wa Ta'ala a grait:
"Si nu va aruncati cu propriile voastre maini (prada) pieririi"(AlBaqara:195)"
"Si nu va ucideti voi insiva!Allah este Indurator cu voi"(An-Nisa:29)Si tot printre acestea se afla si teama sa nu se intample o suferinta materiala care sa il conduca pe om la un pacat
in legatura cu religia sa si sa-l determine sa accepte ceea ce este oprit si sa savarseasca ceea ce este interzis
in scopul copiilor.
Allah subhana wa Ta'ala a grait:
"Allah va voieste usurarea ,nu va doreste impovararea"(Al-Baqara:185)Si a mai grait Allah subhana wa Ta'ala :
"Allah nu voieste sa va faca voua greutati "(Al-Maida:6)Intre acestea se afla si teama de a nu se aduce daune sanatatii copiilor sau educatiei lor.In Sahih-ul Muslim
s-a relatat ca Usama bin Zayd a spus ca un barbat a venit pe Profet sallahu aleyhi wa salam si a zis:
"O Trimis a lui Allah! Eu arunc(sperma)afara ( cand ma culc )muierea mea.Atunci Profetul sallahu aleyhi wa salam
a spus :Si de ce faci asta?
Brbatul i-a raspuns:Mi-e teama pentru pruncul ei."
(sau intr-o alta varianta:
"Mi-e teama pentr pruncii ei")
Profetul sallahu aleyhi wa salam i-a raspuns:
"Daca ar fii fost daunator ,ar fi suferit daune si persii si bizantinii"
Profetul sallahu aleyhi wa salam a apreciat astefel de cazuri particulare nu aduc prejudicii natiunii in ansamblul ei
si i-a adus dovada pe persi si pe bizantini care reprezentau cele mai puternice state de pe pamant in vremea aceea.
Printre situatiile de necesitate demne de luat in considerare sub aspect juridic se numara si teama pentru
pruncul alaptat din pricina unei noi sarcini sau a unui noi prunc.
Profetul sallahu aleyhi wa salam a numit culcarea cu sotia cand ea alapteaza ca fiind moartea ascunsa a celui
alaptat din pricina sarcinii rezulatand dintr-un astfel de act care conduce la stricarea laptelui si la slabirea pruncului.
El a numit-o moarte ascunsa pentru ca ea este o tentativa ascunsa impotriva copilului alaptat semanand
cu un asasinat savarsit in secret.
Profetul sallahu aleyhi wa salam s-a straduit pentr comunitatea sa si a poruncit ceea ce a fost spre binele ei
si a oprit de la ceea ce i-ar fii adus prejudicii.El a spus:
"Nu-i ucideti pe pruncii vostri in ascuns,caci insarcinarea in timpul alaptarii il va aduce pe calaret din urma si-l va dobori"
revin inshAllah...mai am de adaugat:D