inshaa ALLAH sa spunem adevarul chiar impotriva noastra sau a celor dragi
1/54. ‘Abdullah ibn Mas’ud (Allah să-l aibă în mila Sa!) relatează că Profetul (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) a zis: Adevărul conduce la credinţă şi credinţa conduce spre Paradis. Omul care vorbeşte adevărul cu statornicie, va şedea lângă Allah ca unul demn de încredere. Minciuna duce spre păcat, iar păcatul duce la Iad, iar cel ce persistă în minciună, în faţa lui Allah va trece drept mincinos.
trebuie sa atragem atentie la acest hadis
Abu Dharr Al-Giffari (Allah sa fie multumit de el ! ) a relatat ca Profetul (Pacea si binecuvintarea lui Allah fie asupra sa ! ) a relatat de la Allah : " O ,robii Mei ! Eu mi-am interzis nedreptatea si am interzis-o si pt voi , asa ca nu va nedreptatiti ! O , robii Mei ! Toti sunteti rataciti , in afara de cel pe care l-am calauzit ; cereti calauzirea pt ca Eu sa va calauzesc ! O ,robii Mei ! Toti sunteti flaminzi , in afara de cel pe care Eu l-am hranit ; asadar cereti hrana pt ca Eu sa va hranesc ! O ,robii Mei ! Toti sunteti neimbracati , afara de cel pe care Eu il imbrac ! O ,robii Mei ! Voi gresiti zi si noapte , iar Eu sunt Cel care Iarta toate pacatele ;asadar cereti iertare de la mine ca eu sa va iert ! O ,robii Mei ! Voi nu aveti putere sa-Mi daunati cu ceva si nici de folos nu-Mi puteti fi . O ,robii Mei ! Daca primul si ultimul dintre voi , oameni si ginni dintre voi , ar fi precum cel mai pios dintre voi , nu ar adauga imparatiei Mele nimic ! O ,robii Mei ! Daca primul si ultimul dintre voi , oameni si ginni dintre voi , ar fi precum cel mai rau dintre voi , nu ar scadea din imparatia Mea nimic ! O ,robii Mei ! Daca primul si ultimul dintre voi , oameni si ginni dintre voi , s-ar aduna la un loc sa ceara si as da fiecaruia ceea ce a cerut , nu va scadea din imparatia Mea decit ceea ce scade atunci cind un ac este bagat in mare . O, robii Mei ! Sunt numai faptele voastre pe care vi le socotesc , apoi va rasplatesc pt ele ; cel care gaseste bunastare sa Ii multumeasca lui Allah , iar cel care nu are parte de ea sa nu isi invinuiasca decit sufletul . "
Relatat de Muslim