Va rog frumos macar acum am o scuzaaaa .Scuza care creste pe zi ce trece:smile16:Quote:
Originally Posted by munir
Am facut falafel si-a iesit bun!Mi-a potolit pofta de tameya.Eu pe aia o stiu si imi place mult,deci...:smile16:
Printable View
Va rog frumos macar acum am o scuzaaaa .Scuza care creste pe zi ce trece:smile16:Quote:
Originally Posted by munir
Am facut falafel si-a iesit bun!Mi-a potolit pofta de tameya.Eu pe aia o stiu si imi place mult,deci...:smile16:
Da bre dar ai asa un talent de a ne descrie pofta ta de mincare incit papilele mele gustative intra in actiune si salivez ori de cite ori citesc postarile tale referitoare la mincare .Am inceput sa ma ingrasi .:smile16:
Quote:
Originally Posted by amal
nici nu vreau sa aud de sahara.... :smile308: :smile308:
toata lumea zice ca in ultimul timp mancarea de acolo e din ce in ce mai proasta , mai fara gust....
plus ca eu am avut o experietnta ff neplacuta acolo, in sensul ca am gasit un fir de par in hoummos... si de atunci mi-am propos sa nu mai trec pe acolo...
:smile33: :smile33:
Am si eu o intrebare.Cornurile astea cu ciocolata 7days sunt halal sau contin alcool?Esentele sunt considerate alcool?
eu cand am vrut sa cumpar cornulete 7 days citeam la ingrediente ca au in compozitie alcool...eu tin minte ca era scris clar alcool.acuma multe alimente contin sorbitol, si nu scriu ca au in compozitie alcool.Sorbitolul, datorita terminatiei in "ol" ar trebui sa fie un alcool, dar cica este doar agent de umezire...o sa caut sa vad ce mai gasesc despre sorbitol.
pai eu am fost la Sahara acum vreun an de zile...intre timp m-am pus pe gatit, ca am constatat ca vizitele la restaurant imi golesc buzunarul prea tare, asa ca am renuntat...singura mancare care o "consum" la restaurant este ciorba de burta, care mie nu prea imi iese, oricat o fierb si oricat incerc sa o fac.nu am o reteta calumea se pare, am facut dupa ce am gasit pe internet.Quote:
nici nu vreau sa aud de sahara....
toata lumea zice ca in ultimul timp mancarea de acolo e din ce in ce mai proasta , mai fara gust....
plus ca eu am avut o experietnta ff neplacuta acolo, in sensul ca am gasit un fir de par in hoummos... si de atunci mi-am propos sa nu mai trec pe acolo
munir, dar tu nu ai retete? un barbat asa bine educat ca tine trebuie sa stie si sa gateasca...:smile16:
Quote:
nu stiu exact ce contin cornurile 7days, insa haideti sa lamurim un lucru:
eu stiu ca ceea ce este 7ram haram este alcoolul cu denumirea stiintifica de etanol... restul alcoolilor chimici gen propanol, butanol, pentanol si asa mai departe se numeste alcooli dpdv chimic, insa nu sunt una si acelasi lucru cu alcoolul interzis in islam....
cat despre sorbitol.. el este un zaharid, asa cum sunt glucoza, zaharoza, fructoza, dar are si grupe OH, care ii dau caracterul astfel caracter de alcool , insa iarasi este vb doar d p d v chimic, nu e vb de atanol, adica alcoolul ala care te imbata....
plus ca astfel de substante se formeaza in urma ----bolizarii de catre celule a unor compusi care sunt descompusi.
deci eu zic ca de ceea ce trebuie sa ne ferim este de alcoolul pus, adica etanol.... ala din bauturile care le stim cu totii....
Quote:
Originally Posted by anca
esentele de vanilie, caramel si care mai sunt, sunt doar esente si atata. si sunt obtinute pur chimic...
mi-am pus si eu insa problema pt esenta de rom..... (romul fiind considerat o bautura alcoolica)....
si mi s-a raspuns astfel: atata timp cat esenta respectiva e fabricata chimic, si nu are nici o legatura cu romul pur, nu ar fi haram.
se pare ca interzis ar fi romul pur, ca si bautura, pt ca cu totii stim ca unii pun direct rom la prajituri...
acelasi imam mi-a zis de altfel, ca dpdv al gustului, e mai buna esenta de vanilie decat cea de rom... :D :D ;) ;)
da, ai dreptate genan , sorbitolul este un indulcitor artificial.
si eu stiu ca esenta de rom este permisa, iar romul ca orice bautura alcoolica, nu.
inseamna ca am incurcat cornuletele 7 days cu cele ola-la? stiu ca este o marca care contine alcool.oricum nu am mai mancat demult cornulete, pt ca nu suport gustul de otet, si nu stiu de ce, au gust de otet.acuma nu ma mai aventurez sa zic daca contin sau nu otet, ca nu am ambalajul lor aici..:)
Quote:
amal, nici eu nu stiu despre care cornulete e vb, ola-la sau 7days...
iti marturisesc ca nici nu stiu diferenta intre ele niic macar dupa punga cum arata, habar nu am, pt ca nu mananc de astea.... :D :D :D