Originally Posted by
AishaA
salam aleikum,
Am o intrebare: din cite am citit eu nu e voie sa fii machiata, fie si doar cu kohol, atunci cind iesi afara. Totusi, am vazut destul de multe musulmance machiate si cu hijab, in Rom si in afara...incit ma intreb daca n-o fi vreo derogare de la regula...pe care eu n-o cunosc...??Daca e un pic de kohol in jurul ochilor e haram? Fond de ten nu folosesc, dar ma intreb daca e voie?
orice femeie musulmana este obligata sa isi acopere goliciunea si ornamentele in fata oricarei persoane non-mahram, adica in fata barbatilor care ii pot deveni sot....
allah sobhana wta`ala spune in sfantul coran : " Şi spune dreptcredincioaselor să-şi plece privirile lor şi să-şi păzească ruşinea lor, să nu-şi arate gătelile lor, afară de ceea ce este pe dinafară, şi să-şi coboare vălurile peste piepturile lor! Şi să nu-şi arate frumuseţea lor decât înaintea soţilor, sau a părinţilor lor, sau a părinţilor soţilor lor, sau a fiilor lor, sau a fiilor soţilor lor, sau a fraţilor lor, sau a fiilor fraţilor lor, sau a fiilor surorilor lor, sau a muierilor lor, sau a acelora pe care le stăpânesc mâinile lor drepte, sau a slujitorilor dintre bărbaţi, care nu mai au dorinţă, sau a copiilor mici care nu ştiu ce este goliciunea femeilor. " (sora annoor 24"31)
gatelile respective sunt machiajul, (implicit kohl-ul) , bijuteriile, si orice care infrumuteseaza....
multi oameni spun ca a pune kohl la ochi este sunnah, si asta pt ca profetul mohammad :009: il folosea.
ibn ‘abbaas ( allah sa fie multumit de el) relateaza intr-un hadith ca profetul mohammad :009: a spus: cel mai bun din kohl-ul tau este antimoniul, pt ca face vederea clara si face parul sa creasca.
este relatat in "musannaf" de ibn abi shaybah din hadithul anas ca profetul mohammad :009: folosea kohl punand in ochiul drept de trei ori si in cel stang de doua ori.
deci, este foarte folositor pt ochi, insa nu pt ca femeia s aiasa cu el afara... isi poate pune in casa, acolo unde sunt numai persoane mahram , pt ca allah sobhana wta`ala spune "Şi să nu-şi arate frumuseţea lor decât înaintea soţilor".
Alta intrebare: nu v-a ramas o dunga alba in jurul fetei dupa ce v-a prins soarele in timpul verii?Nu am prietene musulmance si mor de curiozitate sa stiu daca toate aratatam la fel dupa ce ne bronzati...sau exista vreo crema protectoare de care eu nu stiu?
asa ceva am si eu.. :)
cat despre cremele protectoare, probabil ca sunt.. nu stiu exact.. eu nu folosesc....
inca una: e vreo interdictie in ce privest culorile hijabului?nu zic culori aprinse, dar daca le asortam , e vreo problema?/ sotul meu zice ca nu-s suficient de modesta...
cu siguranta cu cat suntem mai modeste ,cu atata mai bine... si sa nu ne punem hijab cu nu stiu ce verde fosforescent sau portocaliu... asa cum ai zis si tu, nu culori aprinse...
nu am inteles insa la ce anume te referi cand spui "sa le asortam"?
cat despre modestia ta, noi nu stim, pt ca nu te cunoastem....
allah stie mai bine....