Originally Posted by Aleyna
Candida albicans nu este o ciuperca transmisibila neaparat. candida avem fiecare dintre noi, si copiii ... incepe sa isi faca simtita prezenta in momente de scadere a rezistentei organismului, daca mergem la plaja (expunerea prelungita la soare), un tratament cu antibioticce pe care tocmai l-am terminat care modifica echilibrul florei normale a organismului. De exemplu putem folosi un spumant de baie si imediat incepe candida sa se manifeste, sau putem fi insarcinate ... de asemnea se stie ca multe gravide au mari batai de cap cu Candida...
Si apoi ... cu mersul la piscina... e discutabil ... Eu nu spun ca nu sunt de acord cu multe din cele scrise de tine dar motivele de ordin medical nu se invoca in acest caz sau cel putin... fortat poti sa o faci.
Draga mea exista un studiu de specialitate care arata cum cancerul de col infloreste efectiv in aceasta lume moderna si modernizata... in timp ce in tarile Orientului Mijlociu il gasim in procent neglijabil tinzand undeva spre 1...
Cancerul de col uterin se stie ca este o afectiune care in cele mai multe cazuri este favorizat de un virus si deci de parteneri sexuali multipli.
Perfect adevarat, Candida Albicans apare (activ) pe fondul fenomenelor pe care le-ai semnalat, atunci cand numarul bacteriilor se inmulteste forte tare, insa tot atunci devine imediat transmisibila prin relatii sexuale. La tine se activeaza pe fondul imunitatii scazute, sotul o ia bine-mersi si nu are nici un simptom, i-o da celeilalte care se umple si ea de scurgeri albicioase si tot asa...ca la leapsa pe BTS (boli transmisibile sexual). Ca sa nu mai vorbim despre celelalte BTS, spre exemplu herpesul de tip 2, cu care ca sa te impodobesti nici nu-ti trebuie lichid seminal, iti ajunge o frecare cu vulva de zgaiba situata oriunde in regiunea genitala a barbatului. Herpesul este un virus de care nu se mai scapa niciodata si care, daca se activeaza in timpul nasterii, (ai un atac atunci), poate infecta copilul. Ca sa nu mai vorbim de HPV, care este cauza numarul unu a cancerului de col despre care vorbeai, alt virus care ramane cu noi pt toata viata si de la care barbatii n-au nici pe naiba (sorry, dar e purul adevar), in cel mai rau caz isi ard cu laserul niste formatiuni cu aspect de conopida , in vreme ce noi putem da ortu' popii. Treaba este ca te contrazici: spui ca infectarea cu acest virus este favorizata de contactul sexual cu parteneri multipli. Chiar asa si este, insa a avea 2-3-4 neveste nu inseamna parteneri multipli? Exista toate argumentele ca e mult mai putin igienic si mult mai riscant sa intretii relatii sexuale in 3,4,5 decat in 2...inclusiv studiul de care imi spui, pe care il cunosc. Il desfasoara Cancer Research UK, la Londra sediul este Margaret Pyke Center...
Toate cele bune si tie!