-
:salam:
Pai tu crezi ca ei iti zic de la inceput totul ? Trebuie sa ai multa rabdare , iar pe unde te duci , intreabai daca ai tot ce iit trebuie , daca lipseste vreo stampila , etc . Ca sa nu ai surprize . Incearca sa te casatoresti pana sa -ti expire viza .
sa ne tii la curent . Rabena ma'aki .
-
SALAM!
Ce spui de casatorie?? Dureaza atat de mult? Eu voi sta acolo numai 3 saptamani :( ... nu pot mai mult.
La voi cat a durat?
Sunt ingrijorata acum....
Daca ai putea sa imi dai si numarul de telefon al translatorului...:give_rose: ( pe PM).
Insha'Allah, poate ne vedem in Cairo.
:002:
-
V-ati gasit acu toate sa va duceti in Cairo cind nu is io.Ahhh ce imi vine sa pun mana pe un batz.
Acum 2 ani plingeam cu lacrimi de crocodil sa gasesc o fata pe acolo :(
Eii,stati sa va adeveresc zicala "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul":smile16:
Adevarul e ca nu prea stiu ce si cum,eu m-am casatorit in Ro. prima data,apoi in egypt .Nici nu stiu cum sa explic ca tot nu inteleg ce zice sotul meu,mai avem olecutza si ne luam de par :36_1_21: dar oricum el zice ca dureaza 2 sapt. pina va iese certificatul de casatorie.
Asa ca baga repede actele ,cum ajungi.Cam astea sunt ,cele enumerate de fete mai sus.InshaAllah sa nu ai vreo surpriza neplacuta.
-
Ah,si un ultim sfat de la domnu sotz:smile16: cica sa bagati actele la
Il Shakhr il Akhari (habar n-am daca am scris bine,e dupa ureche)Cica acolo e cel mai rapid,rapid care dureaza intre 2-3 sapt.:scenic:
-
Ehhhh, Hannen, lasa ca insha'Allah, o sa mai calatorim noi la Cairo...
Shahr al Akhari zice sotul tau? Eu m-am interesat la ambasade si mi-au spus ca singura casatorie care va fi recunoscuta in legal in Romania, e cea incheiata la Min. de Justitie din Cairo, din piata Lazoughly... nu stiu insa si cat dureaza....
-
In Lazoughly la Maktab Tausik 'Ukud El-Aganib ( مكتب توثيق عقود الاجانب ) acolo se face inregistrarea ptr casatorie. Dar apoi daca ai certificatul de casatorie poti sa stai chiar daca viza ti-i expirata. Te duci si-ti faci permis de sedere si poti da si la cetatenie ( dupa 2 ani de casatorie o obtii). Dar sa nu uiti ca inainte sa te intorci in Romania ( in caz ca...) sa te interesezi unde trebuie sa-ti legalizezi certificatul de casatorie ca sa poti sa-l transcrii in Romania.
Multa bafta
Allah ma'akum
-
Te-am zapacit de tot :36_1_21: .
Allah sa te ajute sa termini totul in 3 sapt . Asta inseamna in fiecare zi sa cobori , si pe unde te duci si iti zic sa vii este cateva ore , sau a doua zi , roaga-i sa se uite pe toate actele tale , daca sunt complete , daca mai lipseste vreo stampila ceva , ca de obicei asa se intampla .
Shaara Akari de care pomenea Hanan , acolo se fac casatoriile ptr straini . Certificatul de casatorie cred ca se elibereaza in 1- 2 sapt de la depunerea actelor { asta Allah stie cat dureaza } .
La Ambasada Romaniei iti trebuie declaratia de care ti-am zis , care costa aproximativ 360 LE { sper ca nu gresesc , o sa ma interesez } , iar de tradus 40 LE foaia , cred ca are 2 foi ., apoi inca 180 LE sa o legatizezi { astea se pot termina in 3 zile , inshaAllah , de la Ambasada te duci direct la translator - o sa-ti trimit nr lui - a doua zi o iei , iar a treia dim o legalizezi } Nu uita ca Ambasada Romaniei este deschisa de luni pana joi de la orele 10:00 la 13:00 { inca ceva , sunt f nesuferiti aia de acolo , secretara si consulu }
InshaAllah sa reusesti totul fara probleme .
P.S
Cand vii in Egypt , si unde o sa stai ?
Allah Ma'aki .
-
[QUOTE=hannen;22906]V-ati gasit acu toate sa va duceti in Cairo cind nu is io.Ahhh ce imi vine sa pun mana pe un batz.
Acum 2 ani plingeam cu lacrimi de crocodil sa gasesc o fata pe acolo :(
Eii,stati sa va adeveresc zicala "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul":smile16:
Hanan iubita , vino acum in Egypt , ia leg cu mine si vei cunoaste cate fete vrei { romance bineinteles } , de prin tot Egyptul , si inca multe altele care urmeaza sa vina intr-un viitor apropiat , inshaAllah .
Iar acum 2 ani eu eram pe aici , nu ai stiut tu unde sa cauti :36_1_21:
Sper ca vei mai veni in Egypt , si ne vom intalni , inshaAllah .
Salutarii copiilor .:give_rose:
Rabena ma'akum.
-
Salam aleikum
Haya,tu fa cum ti-au zis aia ca e mai bine,eu sincer m-am zapacit cu atitea nume si indicatii ,nu inteleg bre si pace,parca`s batuta`n cap.
Ei parca:smile16:
Azi dimineata dupa fajr incercam sa dorm,dar asa din tot sufletul ca sunt terminata de febra , muci si tuse,ale piticelor si pe omul meu il apuca conversatia."I-ai zis fetei ce trebuie sa faca,unde sa se duca?"
Eu abia mormaiam doua cuvinte ca nu tin minte omule tot ce mi-ai zis,cred ca stie fata ce acte are nevoie si unde sa se duca .L-am "lamurit":sleep_2: :sleep_2:
Sara,ce rau imi pare ca nu am stiut unde sa caut:( Serios ca am stat ca un cuc,umblam singura cu copiii prin imprejurimile casei ca sa nu ma pierd.Mai departe de soacra nu stiam sa ma duc:36_1_21: in centru nu ieseam decit cu masina cu sotu,sau cu cineva din familie ,sau toti deodata :36_1_21: sau cu ccc cumnatica ,asta cind ne faceam de cap ca intre fete la o cumparatura mica.Nu as fi avut curaj sa ies singura pt. ca la araba mea oooo,mai bine lipsa.si nici nu m-ar fi lasat sotul ,asta din cauza traficului sa nu ramana fara bunatate de fimeie hihiihii
As fi invitat la mine tot Cairo(de romance) da` numa` ca nu stiam pe nimeni. Am dat de o fata cu care am vb. la tel de citeva ori si odata cind am mers in oras mi-a zis sotul sa o sun sa ma intilnesc cu ea daca vreau.Am sunat si a raspuns cineva ,nu stiu cine ca subit se facu ca nu ma intelege si am renuntat:(
InshaAllah sa ajung in Cairo din nou si dupa aia stiu unde sa caut,pe RASARIT.:smile16:
Tu stai in Cairo?
-
SALAM ALAIKUM
HEHEI FETELOR, CE MULTE SUNTETI IN EGIPT.. APROAPTE DEVIN INVIDIOASA PE VOI CA N-O SA RAMAN SI EU ACOLO :(
VIITORUL MEU SOT, INSHA'ALLAH, LOCUIESTE IN GIZEH, MI-A DAT ADRESA EXACTA, DAR SINCER NU AM RETINUT NIMIC DIN DENUMIRILE ALEA... O SA STAU LA EL, IAR MAMA LUI O SA FIE CU OCHII PE NOI CA UN VULTUR... SE PARE CA SI-A LUAT O ARMA DE VANATOARE IN CAZ CA PUIUL EI E TENTAT SA FACA VREUN PAS IN DIRECTIA MEA :36_1_21: SAU E POSIBIL SA STAU LA SORA LUI IN CAIRO ( IAR SOTUL EI SA MEARGA SA STEA LA MAMA EI ACASA IN ACEST RASTIMP), INCA NU S-AU HOTARAT UNDE SA MA CAZEZE :confused:
TIPA DE LA AMBASADA ZICEA CA AM NEVOIE DE O DECLARATIE DE ACOLO, CUM CA MA POT CASATORI SI CE RELIGIE AM, SI CA SE DA PE LOC, SPER SA FIE ASA, CA NU IMI CEARA TE MIRI CE ALTE ACTE ... DACA POT SA MA CASATORESC DOAR CU CE IMI DAU ASTIA DE LA AMBASADA, INSHA'ALLAH, ASTA ERA MARELE MEU OFFFFF ! AM AJUNS SI LA CERTURI CU "EL", PT. CA EU O TIN PE A MEA CA DACA NU AM TOATE ACTELE, DACA-N SUS SI-N JOS, IAR EL IMI TOT REPETA CA AIA DIN LAZOUGLY NU-S TAMPITI, SI NICI EL :rolleyes: SI CA TOT CE IMI TREBUIE SUNT: PASAPORT. POZE SI HARTIILE DE LA CONSULAT. INSHA'ALLAH SA FIE ASA....
VA MULTUMESC MULT PT. INFORMATII...
INSHA''ALLAH, PLEC PE 10 FEB. , ABIA ASTEPT!!!!!