Mashaa ALLAH pentru acest topic!
Dnule Munir, ca de obicei, sunteti foarte documentat, trist insa, ca exemplul dumneavoastra este o (prea):D rara avis printre crestini.
Raluca, sincer, cat as vrea sa-mi impun "moderatia" in ras...postarea asta a ta, pare desprinsa pe alocuri dintr-o lectie de teologie x (doar din respect pentru religia la care se refera nu am sa scriu numele ei)facuta la un centru de tratare a surzilor si orbilor cu "terapia prin...haz de necaz":D
Sfântul Botez este taina prin care omul, prin întreita afundare în apa sfintita de catre preot, în numele ....... , dobîndeste iertare de pacatul stramosesc si de toate pacatele facute pîna atunci, se naste din nou ...
So...adica dc te-a bagat popa cu capul in apa, de trei ori te-ai scos:999: .
Si cum istagfiru ALLAH, Doamne iarta-ma, e cu transmiterea asta a pacatelor stramosesti si cam pana la a cata generatie se perpetueaza ele???? Adica un copil care vine pe lume si acum 200 de ani o stra-stra....bunica a furat un ou din cuibar are totusi o "sansa" sa fie reabilitat,ok...ma intreb dc maicasa are bazdaci si nu-l boteaza...nu mai bine ar fi sa-l dea pe apa sambetei ca si asa nu mai are nicio sansa??? Zau asa, cum oare puteti voi sa fiti atat de limitati in intelegerea naturii umane, sa credeti ca CEL CARE V-A CREAT ESTE ATAT DE NEDREPT!!!! Pai unde sunt atunci iubirea si corectitudinea divina???
Cine nu poate fi nas de Botez?
Cei care traiesc necununati, adica în concubinaj; cei ce sînt catolici sau sectanti; cei ce nu cred cu tarie în Dumnezeu, nu merg la biserica si nu sunt ortodocsi; cei ce înjura de cele sfinte, sunt betivi si traiesc în desfrânari, ca si cei ce sunt din familii mixte sau dezmembrate si au nume rau între crestini nu pot fi nasi de botez si de cununie.
Deci, draga mea, asta este deja de Funny people:999: ...cred ca autorul acestor randuri sigur nu putea sa fie nas de botez, zau asa...............
Adica catolicii si protestantii ce au???
Si te rog sa-l intrebi pe duhovnicul tau cei ce nu cred cu tarie în Dumnezeu- la cate grade e taria:beberon: asta????
De unde stie preotul cat de tare crede nasu`, ca doar nu ii cere video-electrocardiograma 4D :scenic:
Crede-ma pe cuvant, ca la faza asta pana si curcile ar rade de-ar auzi-o...pai sper ca iti dai seama de aberatia situatiilor: ori preotii sunt niste oameni lipsiti TOTAL de stiinta si nu cunosc aceste prescriptii ori isi iau "dreptul" si inchid ochii cand vine nasu` mare sa cotizeze, dar ar trebui sa le faceti sesizare la sinoadele ecumenice:beberon:
Sincer, la categoria nas...nici macar dc aduni toate fecioarele din tara
n-ai sa faci unul "ca la carte" asa ca mai bine s-ar desfinta postul, nu de alta dar dc mai citesc multi pe forumul asta de unde ai copiat tu nu-si mai depune niciunul "cv-ul" la postul de nas:D .
Unde se afla sufletele copiilor nebotezati si ale celor avortati de catre parinti? Ce se mai poate face pentru sufletele lor?
Dupa cum spun unii Sfinti Parinti si cum ne învata Sfânta Biserica sufletele copiilor morti nebotezati înainte sau dupa nastere, ca si ale celor avortati cu voie sau fara voie, nu pot intra în Rai, pentru ca nu au avut parte de Botez. Dar nu sunt nici în iad, caci nu au facut pacate. Sufletele lor se afla într'un loc cu amurg, între lumina si întuneric, si asteaptã ceasul Judecatii de Apoi, cînd vor sta la judecata în fata lui Hristos împreuna cu parintii care i-au ucis.
Asadar, cu sau fara voia cui??? Sau inainte de avort exista la voi o comunicare mama-fat?
Si daca tot nu are pacate, de ce va mai fi judecat?
Si daca Isus- pacea lui ALLAH, ASUPRA SA VA JUDECA...IN TIMPUL ASTA DUMNEZEU CE VA FACE?????
Draga mea, sincer, stau asa si ma gandesc, lasand cu tristete pana si gluma la o parte...pe ce lume or trai cei care impun si cei care inghit asemenea aberatii, ce lucru de nimic va porunceste "religia" voastra...
Sa-i obligati pe cei care sunt "ca voi" fara sa le cereti parerea sa fie botezati, sa "pretindeti" ca altcineva poate purta responsabilitatea vietii in afara de cel in cauza, ca este posibil ca oamenii sa vina pe lume gata plini de pacate si dc dintr-o trista intamplare nu sunt bagati la scufundari, gata, sunt pasibili de cazan...ya wailana!!!!!!!!!!