-
Assalam aleikum wa rahmatullah
Si cum sa procedez in cazul in care stau cu familia crestina in casa??? Deja au facut multe compromisuri pt mine in sensul ca nu mai mananca carne de porc cum mancau inainte, nu se mai cumpara bautura la mine in casa decat foarte rar cumnatul meu isi mai ia cate o sticla de vin. Sigur ca atunci cand ei mananca carne de porc si beau vin eu nu stau cu ei la masa, nici macar in bucatarie cu ei nu stau dar tot in casa la mine este. Nu??? Mai mult decat atat vasele in care prepara carnea de porc eu nu le folosesc si ei au inteles asta.
Si ce sa fac daca sora mea are nevoie de ajutor si sta la noi acasa si are cu ea si un caine??? Nu pot si nu vreau sa fac atmosfera urata in casa doar pt cainele acela care de altfel e tare simpatic si ma iubeste foarte mult desi nu fac nimic pt el. Ma gandesc ca sora mea sta la noi temporar si Il rog pe Allah sa ma ierte.
Ce sa fac eu atunci cand ei sarbatoresc Pastele sau Craciunul sau nu stiu ce sarbatoare??? In perioada aceea mami ma roaga sa o ajut la cumparaturi, la una la alta in bucatarie. Pur si simplu nu am ce face. Sunt familia mea si locuiesc cu ei. Incerc sa fac ceea ce trebuie pt Allah pt ca El e cel mai important pt mine si inshallah sper sa fie mai bine in fiecare zi.
-
Draga Hanaa
As salaam aleikum dragi surori,intradevar in situatia lui Hanaa am vazut multi musulmani.Si eu am fost inainte crestina si nu stiam nimic cum ca ar avea ceva cainele,insa pot sa zic ca sunt patita in ceea ce tine microbii lui .Nestiind ce contine saliva cainelui am luat la mana stanga un microb care
imi aparea mereu cam la cate o luna.se manifesta prin aparitia unor basicute care dadeau senzatia de mancarime si cam in 3 zile erau pline de infectie.Am fost si la dermatologie ,nimeni nu stia ce este crezand doctorii ca sunt alergica la ceva.Dupa o multime de analize fara un raspuns concret am fost intrebata intr-un final daca am caine acasa.Binenteles ca nu ,ba chiar am fost mirat ce legatura ar avea un caine in toate acestea .Ceea ce uitasem eu ,era faptul ca o prietena avea caine si de fiecare data cand ma vedea cainele ei ma lingea pe mana iar eu ma jucam cu el si chiar ma amuzam ca nu ma musca de mana si ca ii placea teribil sa se joace cu :) :) mana mea.Intr-un final i am zis si doctorului care in termeni stiintifici a stiut sa imi puna diagnosticul...........din pacate am un lapsus in momentul acesta ,dar imi voi aduce eu aminte si il voi posta aici pe forum.
Alhamdulillah acum nu mai am nimic datorita faptului ca am frecat locul cu pamant asa cum ma invatase surorile mele musulmane cand am intrat in islam.Locul trebuie curatat de 7 ori cu tarana>:) :) :)
-
In situatia ta, eu zic ca singura solutie este de a le arata si lor adevarul ,si daca sunt prea atasati de animalul respectiv si nu vor sa renunte ar trebuii sa eviti sau sa ii faci sa inteleaga ca tie nu iti place si daca te atinge pe haine este bine sa le speli.Matusa mea de exemplu are un catelus in casa si o surpride de ce nu imi iau copilul sa ma duc in vizita la ea .Este intradevar greu sa te faci inteles atunci cand cei din jur stiu ca ai fost intr-un fel inainte iar acum s-au schimbat atatea lucruri.Eu una am incercat discret ,dandui sa citeasca o carte islamica in care scria despre caine.Din nefericire nu a citit .Imagineza-ti ca eu eram pusa intr-o situatie si mai penibila ,deoarece matusa pupa caine in bot apoi venea la mine in vizita sa imi pupe baitul care are doar 6 luni.
Asadar daca cu frumosul nu a mers i-am zis pe fata ci nu doar din punct de vedere islamic dar si igienic.
Cred ca ar trebuii sa faci acelasi lucru, sa spui ceea ce nu iti place deoarece te vei trezii la un moment dat ca tu ramai cu rusinea si ei fac tot ce vor .Plus faptul ca esti musulmana ,si trebuie sa ii faci sa inteleaga,pe toti ,ca ti-ai schimbat multe in mentalitate si mod de viata.
Eu sunt de parere ca daca nu faci nimic in privinta islamului ajungi sa te dai tot dupa ei ...........mai de rusine mai de bun simt ..........si nu este o solutie buna credema
-
Adica nu poti nici sa te joci cu un caine?
-
nu chiar nu se poate ..........din punct de vedere islamic nu qai voie nici macar sa-l atingi deoarece cainele este purtator a multor boli parazitare dintre care face parte si chistul hidatic.Iata si in urmatorul hadis ce spune referitor la caine
"VASUL PE CARE L-A ATINS CAINELE TREBUIE CURATAT PRIN SPALARE DE SAPTE ORI ,PRIMA DINTRE ELE CU TARANA"
.........si sa nu uitam faptul ca islamul ne invata nu doar cum sa ne curatam sufleteste ci si trupeste si iata un alt hadis care confirma
"CURATENIA ESTE JUMATATE DIN CREDINTA"
Asadar, referitor la caine ,ouale parazitilor transmisi prin saliva, excrementele lui sunt purtatoare de multe boli molipsitoare.In zilele noastre chiar si oamenii de stiinta pot confirma acestea.
-
sa ma corectez la primul hadis
"Vasul pe care l-a lins cainele trebuie curatat prin spalare de sapte ori ,prima dintre ele cu tarana"
-
Dar atunci cine are grija de puisorii aia care sunt asa scumpi?Si ai voie sa ti un caine de paza sau de vanatoare si si ei au nevoie sau chiar trebuie sa-i ingrijesti.
-
ayesha, draga, cred ca ai gresit.
daca este zis sa cureti vasul din care a mancat un caine, nu inseamna ca nu ai voie sa-l atingi.doar este permis sa ai caine pt paza sau pt vanatoare...cum sa faci asta daca nu ai voie sa-l atingi?
nu schimba sensul cuvintelor din hadis:) . nu ma intereseaza ce zic imamii, pt ca vad ca in ultima vreme sant contraziceri, este clar ceea ce a zis Profetul, si nu trebuie sa exageram.
Este clar ca un caine este mai murdar ca si pisica , de exemplu, Profetul chiar a permis sa mancam dupa ce o pisica a atins un vas.Acuma nu vreau sa dau nastere la polemici...intotdeauna ceea ce Profetul a zis, a fost -----strat stiintific, nu de musulmani, ci de oameni care cautau explicatii la ceva ce prezenta interes pt ei.Daca santeti curiosi daca un caine e igienic sau nu, nu aveti decat sa cautati informatii din medicina...
Da, e adevarat, cei care au caini pot face chist hidatic, si boala se descopera cam greu si se si vindeca cam greu...oricum igienic nu e...singura problema cu pisica e in timpul sarcinii, cand este periculos pentru o gravida sa vina in contact cu o pisica bolnava de toxoplasmoza.
daca o femeie casatorita cu un musulman nu poate trai fara caine, nu are decat...na, ce sa mai zic, fiecare face cum vrea pana la urma.Ce e cert insa, ingerii nu vor intra in acea casa.
-
Pana la urma mai bine dai cainele afara din casa si aduci un pisic.
http://img321.imageshack.us/img321/8...e0509gc.th.jpg
-
Mie imi place cand vad la altii dar eu sa am nu-mi place nici tu pisica ,nici tu caine :D In fine.. sa pun si eu o pisica:smile16:
http://img155.imageshack.us/img155/4312/12ra.gif