Re: Concentrare in timpul rugaciunii?
Salam aleikum
Va multumesc pentru sfaturi..se pare ca mai toti am avut aceasta problema si avem.
In primul rand faza cu cafeneaua e mai ...nu ma invita.ca ma conving sa nu merg la cursuri :( intr-adevar sunt unele ff plictisitoare insa ar trebui sa fiu mai convinsa ca vreau sa ma duc la cele utile care nu fac prezenta...oricum asta e alt subiect si se poate rezolva usor.
Ce dua pot face in sujud? la fel ca si la sfarsit? Adik spun ce simt ptr ca inca nu am invatata nici una.
Astazi am reusit sa ma gandesc mai profund la prezenta lui Allah (SWT) in fata mea si la faptul ca poate maine mor. Numai Allah (SWT) stie asta..motiv ptr care ar fi bine sa recuperez ff repede si sa nu le aman. Abia astept sa invat intelesul cuvintelor.
Ai dreptate..raul atrage rau si eu asta am facut saptamana asta...:(
Iar sfat pentru oboseala..eu stiu ca nu trebuie sa te rogi in stare de somnolenta..asa ca fie o faci la timp, fie te culci si o faci cand te trezesti (desi nu as opta) sau mai bine faci wudu cu apa rece rece..sa vezi cum te trezesti :D
Sper sa mai gasesc si alte indicatii si va voi anunta.
wasalam
Quote:
Originally Posted by
Noor_of_Islam
Ce dua pot face in sujud? la fel ca si la sfarsit? Adik spun ce simt ptr ca inca nu am invatata nici una.
In Sujud suntem cel mai aproape de Allah si atunci El ne asculta rugaciunile...poti sa ceri ce vrei de la El si in ce limba vrei... inainte eu faceam du'a la sfarsitul rugaciunii, dar acum fac in sujud...ma simt mult mai bine asa....desi as putea sa invat du'auri din carti sau de pe internet, de cele mai multe ori prefer sa spun in limba romana ceea ce eu simt..Allah stie ce e in sufletele noastre si El, in marinimia Lui ne da si mai mult decat cerem...dar in limba romana gandesc si asa ma simt cel mai aproape de Allah...
Desigur ca sunt unele rugi speciale...dar fiecare cum simte... InshaAllah sa fim printre cei recunoscatori Lui :give_rose:
Se face la fiecare prosternare sau la oricare...cum e mai bine si mai sigur? Stiti vreun site unde sunt traduse dua si suplications in limba romana?
Quote:
Originally Posted by
Noor_of_Islam
Se face la fiecare prosternare sau la oricare...cum e mai bine si mai sigur? Stiti vreun site unde sunt traduse dua si suplications in limba romana?
La orice sujud Allah este mai aproape de Tine...
Este o carticica Hisnul Muslim, aparuta aici la noi in care sunt multe du'auri, in limba araba, transilterate si in limba romana. Daca nu o mai gasesti, incearca sa vobesti cu cineva care a fost la Hajj anul asta cu Fundatia Taiba si inca mai pastreaza brosurile ce ne-au fost date la plecare...:36_1_21:
In brosura despre Rugaciune sunt cateva notate...
Am sa incerc sa strang mai multe intr-un document si sa le posetz inshaAllah :give_rose: :give_rose:
Allah sa iti rasplateasca eforturile de a invata!!
Salamu Aleikom Wa Rahmatulah W Barakatu
Asa Este In Pozitia De Prosternare Suntem Cel Mai Aproape De Allah Taala .eu De Exemplu Spun In Limba Romana Cu Cuvintele Mele..cred Ca Allah Iubeste Simplitatea.adika Cand Un Om Spune Ce Are Pe Suflet Fara Sa Caute In Carti Cum Sa I-i Se Adreseze...poti Sa Spui La Fiecare Sujud Asta Te Va Ajuta Mult La Concentrare Si Mai Ales Dupa Ce Te Obisnuiesti Asa....parca Abia Astepti In Timpul Rugaciunii Sa Ajungi In Pozitia De Sujud
Alah Sa Fie Multumit De Noi Si Sa Ne Daruiasca Rasplata Cea Frumoasa Inshallah
Salam aleykum
Multumesc iman99....ai drepate am inceput sa fac asa si chiar ma simt mai aproape de Allah subhana wa ta'ala.
Iar ieri.....:smile16: .....in moscheee......:smile16: .....m-am concentrat. :36_1_21: si daca se intampla sa fie si altceva ma gandeam la cum recita imamul sau o vedeam pe sora de langa mine cum se misca. In rest...a fost super. Abia astept sa merg din nou acolo.
Si nu mai vroiam sa imi dau hijabul jos :( .
Masha Allah Nour ma bucur tare ca te-ai mobilizat ,alhamdulilah inshAllah sheitan sa nu aiba cu ce sa mai vina pe la noi..sa fim puternici in credinta
Allah sa ne pazeasca de focul iadului si de chinul mormantului si inshaAllah sa-i castigam multumirea...AMIN,AMIN AMIN
Salam aleykum surioare....iar am fost la moschee....si e asa de bineeee. (o sa fac un roman cu mersul meu la moschee :p )
Si de cand am fost prima oara nu mai trebuie sa ma lupt prea tare ca sa ma pot concentra :cool: :D
Aveti grija de voi..Allah subhana wa ta'aala sa fie multumit si sa va binecuvanteze.
SALAMU ALEIKOM W RAHMATULAH W BARAKATU
Ruga in drum spre mosqee:
O ,Allah pune in inima mea lumina si in graiul meu lumina,si in vazul meu lumina si desupra mea lumina si sunb mine lumina,si la dreapta mea lumina si la stanga mea lumina si in fata mea lumina si in spatele meu lumina,si pune in sufletul meu lumina si daruiste-mi lumina fa-ma o lumina.O ,Allah daruieste-mi acesta lumina si pune in nervii mei lumina,si in carnea mea lumina,si in sangele meu lumina si in parul meu lumina si in pielea mea lumina.
este o ruga simpla de memorat si f frumoasa inshaAllah sa o spunem de fiecare data cand mergem spre mosqee si nu numai
nu stiu daca urmatoare povestire este adevarata mi-a fost spusa de nepoata mea Allah sa fie multumit de ea...in cazul in care o spun gresit va rog sa ma corectati ptr ca mi-a spus-o in engleza si nu stiu f bine engleza..oricum sufletul ma indeamna sa v-o spun:
Era un om credincios ....ca si in fiecare dimineata s-a trezit sa mearga la mosqee ptr a face rugaciunea in grup al fajr
Se imbraca omul se parfumeaza si o ia la drum,cum nu exista lumina pe strada la un moment dat se impiedica si cade intr-o balta plina cu noroi...se ridica repede si fuge spre casa sa se schimbe de hainele murdare ptr a ajunge la rugaciune....se schimba omu si o ia din nou la drum,cum mergea ,cum mergea cade din nou in aceasi balta....din nou se ridica si se indreapta spre casa ptr a-si lua alte haine curate,dupa ce s-a schimbat iese din casa si vede un om care avea un felinar ..il saluta cu salamu aleikom..dar acesta nu-i raspunde..in sfarshit el e multumit ca merge in urma acestui om care avea felinarul.Cand ajunge in dreptul mosqeei vede ca acel om nu intra in mosqee si il intreba...De ce nu intri la rugaciune daca tot esti aici....raspunsul a fost.....Eu sunt sheitan..te-am condus pana aici ptr ca sa nu mai cazi din nou....omul intreba:daca esti sheitanul tau cum m-ai condus tu la rugaciune?..shitanul ii raspunde...prima data cand ai cazut Allah ti-a iertat toate pacatele,a doua oara cand ai cazut Allah a iertat toate pacatele famililei tale,iar daca picai a treia oara Allah ierta toate pacatele satului tau
Era vorba de felurile prin care shetan vine la om
va spun din nou nu stiu sursa aceste povestiri...mi-a fost narata de catre nepoata mea inshaAlah daca este una falsa sa-mi spuneti sa sterg postarea si inshaAllah sa ma ierte Allah
Quote:
Originally Posted by
iman99
SALAMU ALEIKOM W RAHMATULAH W BARAKATU
Ruga in drum spre mosqee:
O ,Allah pune in inima mea lumina si in graiul meu lumina,si in vazul meu lumina si desupra mea lumina si sunb mine lumina,si la dreapta mea lumina si la stanga mea lumina si in fata mea lumina si in spatele meu lumina,si pune in sufletul meu lumina si daruiste-mi lumina fa-ma o lumina.O ,Allah daruieste-mi acesta lumina si pune in nervii mei lumina,si in carnea mea lumina,si in sangele meu lumina si in parul meu lumina si in pielea mea lumina.
este o ruga simpla de memorat si f frumoasa inshaAllah sa o spunem de fiecare data cand mergem spre mosqee si nu numai
nu stiu daca urmatoare povestire este adevarata mi-a fost spusa de nepoata mea Allah sa fie multumit de ea...in cazul in care o spun gresit va rog sa ma corectati ptr ca mi-a spus-o in engleza si nu stiu f bine engleza..oricum sufletul ma indeamna sa v-o spun:
Era un om credincios ....ca si in fiecare dimineata s-a trezit sa mearga la mosqee ptr a face rugaciunea in grup al fajr
Se imbraca omul se parfumeaza si o ia la drum,cum nu exista lumina pe strada la un moment dat se impiedica si cade intr-o balta plina cu noroi...se ridica repede si fuge spre casa sa se schimbe de hainele murdare ptr a ajunge la rugaciune....se schimba omu si o ia din nou la drum,cum mergea ,cum mergea cade din nou in aceasi balta....din nou se ridica si se indreapta spre casa ptr a-si lua alte haine curate,dupa ce s-a schimbat iese din casa si vede un om care avea un felinar ..il saluta cu salamu aleikom..dar acesta nu-i raspunde..in sfarshit el e multumit ca merge in urma acestui om care avea felinarul.Cand ajunge in dreptul mosqeei vede ca acel om nu intra in mosqee si il intreba...De ce nu intri la rugaciune daca tot esti aici....raspunsul a fost.....Eu sunt sheitan..te-am condus pana aici ptr ca sa nu mai cazi din nou....omul intreba:daca esti sheitanul tau cum m-ai condus tu la rugaciune?..shitanul ii raspunde...prima data cand ai cazut Allah ti-a iertat toate pacatele,a doua oara cand ai cazut Allah a iertat toate pacatele famililei tale,iar daca picai a treia oara Allah ierta toate pacatele satului tau
Era vorba de felurile prin care shetan vine la om
va spun din nou nu stiu sursa aceste povestiri...mi-a fost narata de catre nepoata mea inshaAlah daca este una falsa sa-mi spuneti sa sterg postarea si inshaAllah sa ma ierte Allah
Ma sha Allah, m-a impresionat foarte mult povestioara relatata de tine, Iman, chiar m-a pus pe ginduri. Multumim ca ai postat-o, Jazak Allahu khairan :)