Acum am inteles cum e cu femeile.Dar pt barbati este fard sa mearga vinerea la moschee pt toate 5 rugaciunile?
Printable View
Acum am inteles cum e cu femeile.Dar pt barbati este fard sa mearga vinerea la moschee pt toate 5 rugaciunile?
Quote:
Originally Posted by Latifa
SALATUL JUMUA se refera la rugaciune de vineri care se face in locul rugaciunii de pranz(Dhuhr),nu este pentru toate rugaciunile ci doar pentru aceasta.
Insa Profetul saaws a spus in numeroase randuri,a insistat ca barbatii sa mearaga sa-si faca toate rugaciunile la moschee.Si cu adevarat este o tristete astazi ca moscheile sunt golae,semn ca oamenii au uitat de semnificatia si importanta moscheii.Istagfiru ALLAH Al Aziim!
Asta vroiam sa aud pt ca asa stiam si eu,dar nu stiam numele rugaciunii:smile01:
assalamualaikum wa rahmatuAllahi wa barakatuhu,
" 'Abdulah ibn Umm Maktum , cel care chema la rugaciune ( Allah sa-l aiba in mila Sa) a relatat ca el a zis Trimisului lui Allah pace asi binecuvintare alui Allah fie asupra lui, : Sunt multe ginganii otravitoare si animale salbatice in Medina, iar eu sunt orb.Te rog sa-mi dai ingaduinta sa -mi fac rugacinuile acasa.El ( Profetul ) saws, l-a intrebat daca auzea chemarea : veniti la rugaciune, veniti la mantuire. Cind omul a ´raspuns ca da, el l-a indemnat sa vina la moschee, pentru rugaciune. "
( Abu Dauwd)
"Abu Sa'id al-Khudri ( Allah sa-l aiba in mila Sa) a relatat ca Trimisul lui Allah ( pacea si binecuvintarea lui Allah fie asupra lui) a zis: Cind vedeti un om ca merge regulat la moschee, marturisiti ca el este un slujitor credincios , caci Allah zice: In moscheile lui Allah vin doar cei care cred in Allah si in Ziua de Apoi."
( Tirmidhi)
Din Riyad As-Salihin....
Fie ca Allah ta'ala sa binecuvinteze intreaga Umma, inshAllah, amin.
Quote:
Originally Posted by maryam
Assalamou alaykoum profull si bun venit pe forum.
Trebuie sa marturisesc ca sunt surprinsa de intrebarile tale intr-un mod placut si asta pentru ca mi se pare ca tu chiar vrei sa cunosti si ca nu ai alte intentii.
Dupa cum bine ai observat stalpii Islamului sunt in numar de 5,si anume:Shahadah (marturisirea de credinta,adica faptul ca nu exista alt dumnezeu in afara lui Allah iar Muhammad-salla Allahou alayhi wa salam-este trimisul Sau),Rugaciunea zilnica de cinci ori (salah,care se efectueaza in momentele importante ale zilei si anume dimineata,cu putin inainte de rasaritul soarelui,la amiaza,dupa amiaza,la apusul soarelui si noaptea),Dania (zekah,prin care musulmanul ofera saracilor o parte din veniturile sale),Postul din luna Ramadan (cea de-a noua luna a calendarului hegirian,musulman) si Pelerinajul la Mecca (Hajj,o data in viata,daca are posibilitati materiale si daca este sanatos din punct de vedere fizic).
Cu privire la miscarile ce se efectueaza in timpul rugaciunii,acestea poarta fiecare cate o denumire (nu stiu daca este acum momentul sa vorbesc despre ele,daca vrei,iti voi vorbi si despre acestea in sha Allah),in timpul lor spunandu-se cate ceva,cate o invocatie.
Despre rugaciunea de vineri este important sa stii ca ea se efectueaza in grup,la moschee,ea inlocuind rugaciunea de amiaza.Ea este obligatorie pentru barbati,insa nu si pentru femei,pentru ele fiind mai bine sa se roage acasa.In aceasta se rostesc doua,patru sau sase raka'at (parti) de rugaciune sunnah (optionale,adica nu obligatorii),iar imamul (cel ce dirijeaza rugaciunea publica) tine o predica (khutbah).Apoi se recita rugaciunea obligatorie,formata din doua parti,dupa care fiecare credincios poate rosti din nou doua,patru sau sase parti optionale.
Ceea ce ai vazut tu,ca musulmanii isi arunca apa pe fata inainte de rugaciune,se numeste "ablutiune",iar ea consta in spalarea rituala a mai multor parti ale corpului,nu numai fata.
Animalele se sacrifica in directia Ka'aba,Moscheea Sfanta din Mecca,rostindu-se numele lui Allah prin formula Bismi Llahi,adica in numele lui Allah,lasandu-se sa li se scurga sangele.Carnea de vita este permisa,in vreme ce cea de porc este categoric interzisa.
Sper sa te ajute cat de cat raspunsul meu si nu ezita sa intrebi,orice nelamurire ai avea.
Decente intrebari si sincer interes. Mi-ar placea sa stiu ca fata cu pricina si cu... intrebarile :) a primit si raspunsurile date, cu bunavointa, pe forumul acesta... inteleg ca ea le postase pe alt forum.
Si, chiar, vorba Willhelmiinei careia ma strofoc acum mai tare sa-i scriu nick-ul de cand si l-a schimbat :smile16: : stie cineva pe ce canal se difuzeaza emisiunea aceea, 30 days? Poate ne-ar putea lamuri, de ce nu, chiar autoarea intrebarilor :).
Eu am cautat programul in grila difuzata de operatorul meu de cablu si nu este, pe net am gasit ca e difuzat pe FX , probabil ca e un canal strain. Eu sunt f interesata de emisiunile de tip "reality"pt ca sincer m-am saturat de Iri si Monica.
daca ai antena parabolica e posibil...................ar fi k-lumea sa aduca si un strain sa fie pus in pielea unui roman 30 de zile