Originally Posted by
imanikka
Inteleg ca aici fiecare isi spune parerile lor , dar... nu inteleg ceva...
Cand nu suntem noi in astfel de situatii vorbim despre poligamie cu cele mai frumoase cuvinte si parca toata viata este in roz si totul este bine. Cand apare un caz ca sotia a aflat ca sotul ei mai este casatorit , gata , se schimba situatia si nu stie ce sa faca si cum sa procedeze mai bine. Asta am vazut din discutiile despre poligamie pe Rasarit.
Si cati barbati indeplinesc aceste conditii? Cat de frumos nu s-ar purta niciodata sotiile nu vor avea drepturi egale , doar daca esti indiferenta si accepti situatia asa cum este ( parerea mea).
Eu , sincer nu am vazut sau auzit cazuri in care persoanele implicate sa nu sufere...Insha Allah sa fie si din astea de care zici tu.
Huda inteleg ca este parerea ta , si cred ca esti prima care zici ca mai bine sa nu stii, dar cand se afla , noi femeile striga in gura mare ,, Nu e drept asa, trebuia si acordul nostru , macas sa fi stiu ...,,
Oare crezi tu asa? Si care este diferenta dintre amanta si a doua sotie? Sotu; fata de a doua sotie are obligatii si fata de amanta nu? Si cum se intalneste el cu cea de-a doua sotie? In conditii halal sau haram? Are si cea de-a doua sotie perioada cea de logodna cand se cunosc si ei mai bine? Daca nu e nimic rau in aceasta , de ce majoritatea barbatilor prefera sa nu le spuna sotiilor , doar atunci cand nu mai au scapare. Oare asta nu inseamna minciuna? Oare minciuna nu este pedepsita? Cati dintre ei isi ia a doua sotie ( asa cum a facut Profetul *salat* ) cu scopul de a raspandi Islamul , de a juta o femeie vaduva cu vreo 3-4 copii? Cine ? Pacat ca astfel de cazuri nu se aud. Se aud de felul: S-a casatorit ca este mai tanara , ca este mai bogata , ca a putut sa obtina cetatenie , etc...