Draga anca.Quote:
Originally Posted by anca
Calendarul islamic , incepe din ziua in care a plecat Profetul din Meca spre Medina.
Incepand de ziua respectiva se face socoteala anilor islamici
Printable View
Draga anca.Quote:
Calendarul islamic , incepe din ziua in care a plecat Profetul din Meca spre Medina.
Incepand de ziua respectiva se face socoteala anilor islamici
Ori sunt proasta ori sunt proasta:smile33: La ora asta eu nu pot sa concep cum s-a nascut dupa ce a plecat din meca spre medina.AJUTOOOOOOOR!!!!!Admin,ai rabdare cu mine ca-mi revin eu ,dar acum te rog sa-mi explici mai pe-n teles
Quote:
Subhanna ALLAH,aceasta socotire a anilor islamici are o conotatie deosebita.Ganditi-va ,daca Profetul saaws asa cum au fost pretinderile mincinoase ale necredinciosilor care au tagaduit ceea ce ALLAH swt a trimis ar fi putut sa dea o importanta deosebita zilei sale de nastere ,insa Profetul saaws ,Marire lui ALLAH swt ca ni l-a trimis nu a facut niciodata acest lucru,el a fost un exemplu de umilinta,un rob supus al lui ALLAH swt desi el a fost cea mai iubita fiinta a lui ALLAH swt.
Aceasta socotire a anilor ,data de la care incepe numaratoarea (daca vrei) a calendarului islamic este data la care a avut loc migrarea de la Mekka la Medina.Aceasta a avut loc atunci cand Profetul saaws avea varsta de 53 de ani.
Aceasta face ca Primul an Hijri sa fie anul in care a avut loc emigrarea,la 13 ani de la primirea primei revelatii(a uranului),revelatie care a durat 23 de ani ,13 ani la Mekka(cunoscuta si sub numele de perioada mekkana,vezi si surele din Quran!) si 10 ani la Medina(per. medinita).
Quote:
Originally Posted by maryam
CRed ca la ora asta eu nu mai inteleg nimic,dar am sa recitesc totul maine si poate reusesc sa inteleg ,si din pacate acum nu am din ce sa ma documentez.Oricum,multumesc frumos
Anca,incearca sa nu faci analogie cu numerotarea "inainte de Hristos/dupa Hristos".Numerotarea anilor in calendarul musulman nu incepe cu anul nasterii Profetului Muhammad(SAWS).
In anul 1Hijri,Profetul(SAWS) avea deja 53 de ani.
"In anul 53 inaintea plecarii luidin Mecca spre Medina?CIne este el(lui)?
"El" este Profetul Muhammad(SAWS).:)
Acum am inteles.Deci socoteala anilor islamici se tine din momentul in care a plecat el spre medina,deci anul 1 .El avea 53 de ani in anul 1,deci s-a nascut cu 53 de ani inainte de plecarea lui spre medina,inainte de anul 1.Asa-i?:rolleyes:
Quote:
EXACT ASA!eSTE PREA SCURT MESAJUL?mAI SA FIE...:rolleyes:
Cineva mi-a spus ca Profetul Mohammed a fost nascut si a murit in aceeasi zi! Este adevarat? Ca cica acesta ar fii unul din motivele pentru care noi musulmani nu sarbatorim zilele de nastere.
Quote:
Originally Posted by NaDia
Nu cred ca este asa si chiar asa fiind(daca ar fi sa fie adica) nu acesta este motivul...a spus Profetul saaws :"Nu ma faceti pe mine cum l-au facut crestinii pe Isus fiul Mariei,mie spuneti-mi robul lui ALLAH si trimisul Lui"