Eu intreb despre islam pentru ca este o religie necunoscuta mie si vreau sa stiu cat se poate despre ea!
PS:si eu ma spal tot cand vreau!:D
Printable View
Eu intreb despre islam pentru ca este o religie necunoscuta mie si vreau sa stiu cat se poate despre ea!
PS:si eu ma spal tot cand vreau!:D
[COLOR="DarkRed"]Si de sarbatori cand este interzis? ..cand se spune ca poti sa fi trasnit de fulger etc? Eu nu prea stiu multe despre crestinism, chiar daca m-am nascut crestina, si de aceea intreb. Sa nu te superi:[/COLOR]o
asalamu aleikom (pacea fie cu voi)
Prerea mea e sa avem rabdare sora noastra poate nu s-a exprimat cum trebuyie si asta a spus-o si ea..in sha Alah iertati-o si daca cineva poate sa formuleze in alt fel intrebarea
1.Alah le-a dat musulmanilor in Sfantul Quran legile pe care trebuie sa le urmeze fiecare musulman
De exemplu a face ablutiunea este un fard ..o obligatie pe care ne-a impus-o Alah Taala
"O voi cei care credeti!Atunci cand va gatiti pentru Rugaciune,spalati-va fetele voastre si mainile voastre pana la coate,treceti-va mainile voastre ude peste capetele voastre si spalati-va picioarele voastre pana la glezne.Daca sunteti spurcati atunci curatati-va printr-o imbaiere...."
(traducerea sensurilor..surat AL Ma'ida)
nu cred ca are nici o legatura si nici nu se poate face comparatie cu ceea ce crestini au de la sfintii parinti si ceea ce avem noi de la Moahammad*salat* nu hadithurile ne-au invatat sa ne spalam la fiecare rugaciune ci Sfantul Quran e adevarat ca practica am invatat-o de la profetul nostru salalalu aleihy wa salem
Noi suntem obligati inainte de fiecare rugaciune sa facem wodo,daca nu o facem primim pedeapsa cuvenita(ori rugaciunea nu evalabila ori Alah stie mai bine)
Pe cand crestinii din pacate ei consdera ca daca te speli duminica sau in nu stiu ce sarbatoare Dumnezeu ii va pedepsi
Ins ha Alah sa vina val cu completarile pe care ni-i le-a promis si haideti sa dicutam in cel mai frumos mod cu putinta cu crestinii asa cum ne sfatuieste si Allah in Sfantul Quran
Alea sunt prostii babesti!Cum sa fii trasnit daca te speli!Din pacate multi crestini nu intreaba,de ce da,de ce nu!Dumnezeu iubeste curatenia si oamenii curati!Si in crestinism trebuie sa fii curat cand te rogi de ex!
Bravo Val !!:kuzya_01:
Asta vroiam sa aud...deci prostii babesti:36_1_21:
Despre faptul ca nu se lucreaza in ziua de odihna:
12. Şi a mai vorbit Domnul cu Moise şi a zis:
13. "Spune fiilor lui Israel aşa: Băgaţi de seamă să păziţi zilele Mele de odihnă, căci acestea sunt semn între Mine şi voi din neam în neam, ca să ştiţi că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfinţeşte.
14. Păziţi deci ziua de odihnă, căci ea este sfântă pentru voi. Cel ce o va întina, acela va fi omorât; tot cel ce va face într-însa vreo lucrare, sufletul acela va fi stârpit din poporul Meu;
Mai caut!
Aisha,de ce crezi tu ca m-as simti eu jignita ca tu speli sau aspiri in ziua MEA de sarbatoare?Pe bune acum,unul din principalele indemnuri pe care le auzim,este sa nu judeci!
Val tu ai dreptate ca nu noi trebuie sa judecam, dar eu stau in gazda la o batrana care spune ca este f credincioasa, si cand sunt sarbatori nu ma lasa sa imi spal hainele, etc, cu toate ca stie ca eu am alta religie, zice ca ii dau laturi mortilor ei. De aceea am avut atatea intrebari de pus.Stiu ca stau in casa ae si nu am nici un drept, dar eu in sinea mea ma supar de aceste interdictii. Tu Val, daca ai fi in locul ei la fel ai proceda?:(
Val,nu vreau sa te contrazic cumva,insa in versetele date de tine se spune intr-adevar despre ziua de odihna a lui Dumnezeu (Allah),dar ca si munca,indeplinirea anumitor activitati etc.Nu vad insa legatura cu propria igiena.
Deh,m-ati facut si pe mine curioasa! ;)
Daca mai gasesti ceva versete,chiar as fi bucuroasa sa le aflu :give_rose: