Quote:
Originally Posted by
daniela_muslimah
In Islam, Minciuna e o trasatura a Ipocritilor si este interzisa....
cu Exceptia a 3 cazuri.. in care beneficiile ascunderii adevarului sunt mai mari decat raul pe care-l produce minciuna..
Umm Kulthum a relatat: "Nu l-am auzit niciodata pe Profet *salat* sa permita minciuna, cu exceptia a trei cazuri: (1) in razboi, (2) pentru a impaca doua [parti beligerante], (3) discutiile obisnuite dintre soti."
(imi cer scuze de traducerea hadith-ului)..
cea de-a 3-a situatie in care se poate minti, e cea dintre sot-sotie..
Daca o femeie a avut in trecutul ei un iubit (iubiti) cu care a avut relatii incorecte.. daca este acum casatorita cu un barbat, iar sotul ei o intreaba daca a cunoscut barbati inainte, trebuie sa nege acest lucru.
Sau daca un barbat traieste cu sotia sa, o respecta, dar nu o iubeste, iar sotia il intreaba: "ma iubesti?", ii raspunde: "da".. sau daca-l intreaba: "sunt draguta?", "da, esti", desi nu este :p
adica minciuna in relatia sot-sotie, se refera la cuvintele de iubire, pentru a tine relatia dintre cei doi si pentru a mentine stabilitatea familiei ;) (in nici un caz nu se refera la a incalca o promisiune sau altceva asemanator)...
De ce e permisa minciuna in acest caz? (desi minciuna este un lucru urat, detestat).. pentru ca in acest caz beneficiile sunt Mai Mari decat raul ce deriva din ea...
Pentru a mentine iubirea si indurarea in cadrul familiei, sotul nu trebuie sa o intrebe despre trecut, despre un lucru ce i-ar crea indoieli.. Nu are nici un drept sa o intrebe despre trecut, iar daca o face, ea trebuie sa nu-i raspunda, tocmai pentru a pastra stabilitatea familiei.. si Chiar daca-l minte, nu este un pacat.. din ce am inteles eu, chiar daca o pune sa jure (pe Allah) _ in cazul acesta nu e un pacat... (la fel si daca sotia isi intreaba sotul)
Multe familii s-au destramat pentru ca asemenea lucruri au fost dezvaluite, iar sotul / sotia au inceput sa aiba banuieli, ori au fost tulburati de ideea ca sotul / sotia iubeste pe altcineva.. si in final s-a ajuns la despartire...
(interpretarea sensului): "O, voi, cei care credeti! Nu intrebati despre lucruri care, daca vi s-ar descoperi, nu v-ar placea! [...]" (Al Maida (5):101)
acum.. nu stiu ce sa spun.. daca se refera pana la Virginitate..
nu stiu daca si asta se poate tainui..
sau ar trebui sa-i spuna de la inceput ca a pierdut acest lucru...
1. daca a facut asta inainte de Islam, TOATE pacatele de dinainte sunt iertate in momentul convertirii :)
(da, Mariyah.. spui ca e mare pacat din punct de vedere crestin.. dar uita-te in jur.. e ceva ataaaat de "normal".. de la varste tot mai fragede.. :( .... nu mai tine nimeni cont nici de religie aici... nici de moralitate... si pe de alta parte.. daca citesti Biblia.. arunca o privire peste Cantarea Cantarilor... mai ales capitolul 7_ sa vezi acolo relatie ilicita.. intre 2 oameni necasatoriti)
2. daca era Musulmana.. atunci e chiar Grav.. poate nu-si cunostea religia.. cine stie.. motive pot fi...
ideea e sa Realizeze ca a facut un Pacat foarte Mare si sa se caiasca..
va rog mult.. sa pastram conversatia in niste limite.. fara sa ne atacam unii pe ceilalti...
sa nu ne acuzam intre noi, ca suntem "mai musulmani decat musulmanii"
si nici sa nu facem remarci la adresa intrebarii...
sa pastram limitele corespunzatoare...
incat sa beneficiem cu totii din aceasta discutie..
:)
Parerea mea este totusi ca inainte de casatorie sa nu fie intre soti nici un secret chiar daca asta ar putea duce la o destramare a logodnei , etc. Se discuta si pe inchide acest capitor al secretelor petotdeauna , fiindca pana la sfr totusi minciuna iese la iveala , si ar fi mult mai greu daca persoanele ar fi casatorite si ar ava copii. E trist ca niste secrete din trecut sa-ti strice casatoria sau familia. Eu insist ca inainte de casatorie fiecare sa-si recunoasca greselile( in caz ca se simt vinovati) , sa se roage si sa se caiasca.
Sa nu uitam ca profetul *salat* a zis:
Adevarul conduce la credinta si credinta conduce spre Paradis. Omul care vorbeste adevarul cu statornicie, va sedea langa Allah ca unul demn de încredere.
Minciuna duce la pacat, iar pacatul duce la Iad, iar cel ce persista în
minciuna, in fata lui Allah va trece drept mincinos.
Trebuie sa indepartam de la noi lucrurile fatade care ne indoim, caci adevarul inseamna pacea sufletului, iar minciuna inseamna indoiala.