si eu as dori sa aflu ceva: in ultimele 10 nopti din post, cam de la ce ora ar trebui sa incep sa fac rugaciunile din noapte, si la ce ora termin? pot lua pauza daca mie sete sau altceva...?
Printable View
si eu as dori sa aflu ceva: in ultimele 10 nopti din post, cam de la ce ora ar trebui sa incep sa fac rugaciunile din noapte, si la ce ora termin? pot lua pauza daca mie sete sau altceva...?
Fetelor, eu nu stiu cand o sa mai am ocazia sa prind un pc ca sa pot vorbi cu voi, asa ca urez la absolut toti membrii un ramadan cat mai placut si usor! Fie ca Allah subhanna wa ta'ala sa va lumineze mintea si sa va faca fericiti in acest post sfant! :999: :999:
Ramadan mubarak, draga ibadat, si din partea mea :smile01: .
Assalam aleikoum!
Vin si eu tot cu o intrebare: este acceptat postul femeilor care nu poarta hijab? Adica este valid? Sau este acelasi lucru ori daca porti ori daca nu porti hijab?
Allah ta'ala sa fie multumit de rabdarea si bunatatea voastra:give_rose:
Asalamu aleikom wrahmatullah w barakatu
Nu cred ca are nimic una cu alta..daca o peroana nu poarta hijab inseamna ca incalca o regula.Dar ramadanul e ramadan.Sti sheikul la mosqee in tmioara a spus....Daca exista un om care bea nu trebuie sa-l indepartam de mosqee si rugaciune.El trebuie incurajat sa vina vinerea la rugaciune..chiar daca in timpul liber mai bea cate un pahar.....El incalca o regula dar asta nu-l face nemusulman.
in sha Allah Allah sa ne calauzeasca si s ane tina departe de pacate Amen.
Sunt putin trista am cunoscut o peroana de gen"masculin" care a facut peste 40 de umra si nu stiu cate hajuri.....dar din pacate nu l-a schimbat cu nimic.....toate actele pe care trebuie ..suntem obligati s ale facem..Allah le-a ordonat pentru noi cu un scop...de curatire,de modestie,de curatire sufleteasca,de linistire a inimii, infrangerea zgarceniei..etcccc......Trebuie sa beneficiem de ceva ..Allah spune in Sfantul Quran despre rugaciune: Intr-adevar ea este anevoioasa dar nu si pentru cei care cred... sa schimbam ceva in sufletele noastre cu ajutorul lui ALlah
Multumesc de raspuns!
Eu alhamdoulillah port hijab-ul de 3 luni si asta o sa fie primul meu ramadan.
Dar pentru ca in planning-ul meu pentru ramadan mi-am propus sa imi conving cumnata si soacra sa puna si ele hijab sunt in cautare de argumente cat mai ferme (stiu ca deja faptul ca e un ordin de la allah ar trebui sa fie deajuns dar as avea nevoie si de altele pentru ca asa cere situatia:( )
Daca aveti ceva sugestii & argumente va rog din suflet sa ma ajutati ca eu am cam ramas in pana de idei:give_rose: :give_rose: :give_rose:
draga iman99, mosqee in timisoara ? imi poti spune te rog o adresa? eu sunt din timisoara . Cateodata mai treceau musulmance prin preajma dar acum nu au mai trecut de mult k sa le intreb , ele sigur stiu unde e mosqee in timisoara...
Asalamu aleikom w rahmatullah
Dana ti-am scris mesaj privat.
Madyna si eu am o cumnata care nu poarta batic...sotia unui frate al sotului meu.Nu stiu ce sa zic...daca ele nu vor nici Allah nu le ajuta si noi ne putem da peste cap de cate ori vrem ca...tot degeaba.
Eu i-am spus ei o chestie care trebuia sa o rascoleasca la iman putin ....
de exemplu cand iasa o femeie din casa neacoperita ..iar barbati se uita la ea cu dorinta...pe langa pacatul ei ii se mai pune in "carca"si pacatul acelor barbati care au privit-o. Deci te trezesti in ziua judecatii cu o groaza de pacate ca respectivul te-a dorit si tu ai fost vina ca nu te-ai acoperit cum trebuie si ti-ai aratat podoabele..etc
Subhanallah
Si eu am pus in discutie argumentul asta dar nu a mers.
Pentru ca este un hadith care spune ca o femeie nu este de vina daca nu poarta hijab si ca in ziua judecatii 4 persoane vor fi interogate daca o femeie nu poarta hijab:
-tatal ei
-fratele ei
-sotul ei
-fiul ei
Dar nu femeia insusi...
Este adevarat ca exista un astfel de hadith?
Eu nu contest existenta lui pentru ca nu am baza informationala necesara dar daca exista atunci cred eu ca el nu trebuie interpretat gresit ba din contra ar trebui sa convinga mai mult femeia sa puna hijab ca sa nu faca rau tatalui , fratelui, sotului sau fiului ei... daca nu o face pentru Allah macar sa o faca pentru a salva pe acestia patru de la pacat.