AAAAAAAA, banuiesc ca esti la inceput de drum nu?
Altfel te-ai fi obisnuit cu astea, din saraca mea experienta de aproape 10 ani inauntrul islamului, practicii (alhamdulillah!!!!!!!) si teoriei din carti si de pe...teren:D iti spun ca asta este o obisnuinta in tarisoara noastra. De ce?
Pentru ca:
1. nu prea exista traduceri exacte ale unor carti de referinta. De ex. Bukhari, Muslim, At-Tabari..................nici chiar Coranul nu are o traducere foarte, foarte exacta, dar oricum...
2. nu exista decat unul sau doi sekhi in adevaratul sens al cuvantului, exista e adevarat cativa imami pregatiti mai mult sau mai putin, dar ei nu au pregatiri decat fie pe o anumita scoala fie partial...dar alhamdulillah este ceva, decat deloc, nu?
Din cate stiu eu singura persoana existenta in Ro care are 2 licente in teologie la Al-Azhar este sekh said si mai este sekh ahmed; din pacate insa numai unul mai este "disponibil" la lectii...si nu stiu langa cine am putea pune egal...ca si pregatire ma refer.
Asa ca probabilitatea de a stii din surse 100% corecte este destul de mare, dar asta nu inseamna ca ceea ce afli nu poate fi...doar partial adevarat sau mai putin puternic decat precedenta opinie.
De ex., acum cateva luni am aflat intr-o materie de maxima importanta chestii despre care aproape ca nu auzisem desi ma loveam de ele...periodic.
ALLAH KARIIM!!!!!!