Nu inteleg de ce este vorba de religia Profetului si nu de credinta profetului ?
Vad ca s-au amestecat lucrurile .
Religia Islamica ca si religie include mult mai mult decat sa fim supusi , si totusi daca stam sa ne gandim (nici o data nu mi-a venit intrebarea asta in minte) ce religie a avut Profetul inainte de islam , imi iese ca nu are nici o ligica sa intreb de religie . Deci ce credinta a avut profetul inainte sa devina profet . ?
- ALLAH a creat oamenii si din momentul in care l-a creat pe Adam s-a uitat ALLAH la copiii lui Adam si le-a luat juramantul (i-a pus sa jure) : Marturisiti ca nu este Dumnezeu afara de mine ? Si ei au marturisit . Atunci orice om care se naste , se naste cu credinta ca nu este Dumnezeu afara de ALLAH . Lucru care este esenta islamului si baza lui ... Asta daca intelegeti cuvantul cum il inteleg eu : A se supune .
- Parintii omului il educa si prin aceasta educatie copilul invata sa fie o copie dupa parintii lui in aproape tot ce tine de viata si de felul de gandire , pana la o anumita varsta , cand incepe sa-si formeze personalitatea finala (formarea personalitatii incepe din primele luni de viata si este afectata de mediu si de educatie) .
Profetul صلى الله عليه وسلم s-a nascut fara prezenta tatului .
Mama lui a murit cand El avea 4 ani . Si in cei 4 ani prezenta ei era slaba , pentru ca profetul صلى الله عليه وسلم era la doina lui Halimah .
Dupa moartea mamei , l-a luat bunicul sau .
Ce credinta avea acest bunic : Abd-Al-Muttalib ?
Era ca si poporul sau , dar stia de ALLAH si avea in el ceea ce a ramas din credinta lui Avraam . Dovada o observati cand a venit Abraha sa distruga Al-Ka'bah . Atunci Abd-Al-Muttalib a pierdut niste camile si s-a dus la Abraha sa le recupereze ... Abraha a asteptat ca Abd-Al-Muttalib sa negocieze cu el ceea ce a vrut sa faca in legatura cu Al-Ka'bah , dar Abd-Al-Muttalib a zis :
"Eu raspund de camilile mele , iara casa are un stapan care o protejeza" . Deci stia ca ALLAH este stapanul Casei din Makkah lucru care a ramas in mintea lui mostenit de la Avraam .
- Arabii inaintea Islamului , faceau pelerinaj in mecca , un lucru care s-a pastrat de la Avraam . Si profetul صلى الله عليه وسلم facea la fel dar fara sa se roage la idolii atarnati in jurul Ka'bei .
- Profetul صلى الله عليه وسلم avea o luna pe an in care statea singur si se gandea la Creator lucru pe care l-a facut inaintea Lui Avraam . Si aceasta luna nu era decat luna Ramadan (luna in care profetul statea singur in pesterea Hira' ).
Tot in aceasta pestere a stat si bunicul sau , si waraqah bin nawfal .
Si in toate cartile din istoria islamului s-a zis ca profetul : Se ruga in pesterea respectiva .
- Profetul صلى الله عليه وسلم inainte sa devina profet , cand vedea un vis , acel vis devenea realitate . Adica profetul vede un vis apoi acest vis se implineste , si asta inainte sa devina profet .
- Profetul صلى الله عليه وسلم nu s-a distrat nici o data , nu a baut nici o data , nu s-a apropiat de idoli nici o data , nu a facut nimic din ceea ce faceau arabii . El refuza tot ce era rau si accepta tot ce era bun .
Foarte mult am rezumat .
Daca stam sa analizam ceea ce a facut profetul inainte sa devina profetul , sub ce titlul o sa includem actiunile sale ?
- Nu se inclina la idoli
- Credea in existenta lui ALLAH Creatorul
- Se ruga (nu rugaciunea de dupa islam)
- Statea in luna Ramadan singur in pesterea Hira
- Nu a mintit nici o data si poporul lui in respecta si spunea despre el "Cel care nu minte , Cel de incredere"
- Facea pelerinajul cand ajungea in Ka'ba
Va las pe voi sa decideti .
---------------
Am vrut sa subliniez un lucru pe care l-a zis Mariyah , il subliniez ca sa stiti ca nu este adevarat .
Profetul صلى الله عليه وسلم nu stia nici de Isus si nici nu a mers la calugari si nici la evrei .
Cand l-a intalnit calugarul pe drumul spre siria , el صلى الله عليه وسلم avea 12 ani .
Era analfabet .
Arabii inainte de Islam nu prea vorbeau despre Isus si se abtineau de la pomenirea lui .
Evreii nu erau in Makkah , ci in Madinah . Si profetul a fost in madinah abea dupa ce a devenit profet .