Pai,ca veni vorba de cresterea copiilor,sa-mi dau si eu cu parerea,nu?:D
O sa-ncerc sa schitez numai cateva idei:
- in primul rand,toleranta!Sa-i invatam sa fie toleranti.Profetul nostru(SAWS) ne-a dat atat de multe pilde de toleranta,incat practic nu ne ramane decat sale aplicam in educatia copiilor nostri.
Dragele mele,respectul,impresia placuta despre Islam,pe care suntem datori s-o lasam celor din jur,nu se impune cu pumnul,nici cu vorbe grele!!!
Ele se castiga mult mai lesne prin vorba buna si prin rabdare.
O,rabdarea,ce calitate de nepretuit!Cat de mult ne-a vorbit Trimisul(SAWS) despre ea!!!
-apoi,sa ne obisnuim sa vorbim cu ei,sa le cerem sfatul in toate privintele care tin de familie si au legatura directa cu ei.Si aici,din nou am in minte o povestire extrem de impresionanta din viata Profetului(SAWS).
Numai asa ii vom invata sa-si asume responsabilitati,numai asa ii vom putea invata sa aiba personalitate si cuvantul lor sa fie respectat in societate.
-educatia,ce problema spinoasa in societatea noastra!
Ce problema acuta in lumea musulmana!Vedeti,si numai din aceasta prisma,daca ar fi sa judecam,am vedea ce mult ne-am departat de Cale!
EDUCATIA ESTE O OBLIGATIE IN ISLAM!Stiti ca vom fi intrebati despre educatia copiilor nostri?
Stiti care este procentul de analfabetism in lumea musulmana???Infiorator de mare,dragele mele!
Sunt sigura ca stiti cat se poate de bine ca educatia unui copil sta,intr-o masura covarsitoare,in mana mamei!
Sunt la fel de sigura ca stiti cat se poate de bine cum puteti oferi o buna educatie islamica copiilor vostri,fara a exclude si ceea ce este pozitiv in societatea vestica!
Acest mod de a impleti cele doua culturi va da o anume siguranta in comportamentul copiilor vostri!Ma adresez in special voua,celor care traiti in tari fara majoritate musulmana.
Invatati-i voi insiva ceea ce-i bun la vecinii de gard,asta ca sa nu invete ei insisi ceea ce-i gresit!!!:D
Si o ultima remarca:nu va straduiti din toate puterile si din toti rarunchii sa dati la o parte TOT ce ati invatat pana acum!!!Sunt unelelucruri care va pot fi folositoare in continuare...
Islamul nu trebuie sa va izoleze de lume,dragele mele!Islamul este universal,el nu se confunda cu lumea araba si...punct!
Ganditi-va putin la o imagine de la Hajj!Ati vazut oamenii aceia care se invart in cercuri concentrice?Ce poate fi mai minunat,mai inaltator decat faptul ca ei,desi provin din civilizatii diferite,din culturi diferite sunt uniti in Islam!
Nota bene!Sunt uniti in Islam,iar nu izolati in Islam!
Allah(SWT) sa va aiba in Paza Sa,dragele mele surori!Pe voi si pe toata Ummah Muhammad.
Allah(swt) sa ne dea puterea si intelepciunea sa ne crestem copiii asa cum i-ar fi placut si Profetului nostru iubit(SAWS),asa cum Ii place Lui(SWT)!
Allah(SWT) sa aduca,prin copiii nostri,lumina invataturii si stralucirea Islamului!