Originally Posted by
Iman3
Salamu alaikum!
Si viata reala? Cum ramane cu viata reala? Noi ii putem pune intr-un anumit mediu, sunt de acord, si eu incerc sa protejez de "ce se vede" si " de ce se aude" cat pot ... insa de multe ori ma gandesc ca noi nu stim niciodata ce ne este scris si ce se intampla cu acesti copii pe care noi din diverse motive ii educam sau incercam sa ii educam islamic prin a-i feri de una si de alta in societatile 'expuse' cum e aici..., deci ce se intampla cu ei cand noi nu vom fi dintr-un motiv sau altul langa ei sa le "luminam drumul"?
Desigur ca exista multe opinii ca ei au deja o baza si vor stii ce e bine si ce e rau si ca .... insa... ei, acesti copii au si ei trairi, sentimente proprii, revolte, angoase si cred ca si copiii musulmani oricat de bine educati ar fi, ajung si ei la adolescenta si tot ce aduce cu ea acesta etapa "cand copilul incepe sa vorbeasca printre dinti' ... caci asha este scris sa fie si tine de dezvoltarea normala a individului.
Eu fac exact ce faceti si voi, Allah stie cat reusesc si cat nu... insa incerc, pe mine insa recunosc ca ma preocupa f mult trairile reale ale copilului si cum se pot repercuta in timp, in evolutia lui ulterioara. Eu vreau un islam solid, simtit si constientizat nu unul impus pentru copiii mei. Scopul meu este desigur sa dau acestei lumi un bun musulman insa dincolo de asta inshaAllah sa fie pregatit pentru viata si viata nu stim niciodata unde ne poarta.
In Siria, cand mi-am inscris copii la scoala, mi s-a spus: "de ce incercati voi sa educati copiii intr-o anumita cultura desi voi ati ales sa traiti in alta?"
In Romania mi se spune: " esti un hibrid si faci din copiii tai tot niste hibrizi; ai grija ca niste copii neintelesi vor fi marginalizati si copii marginalizati sunt stressati , si de la stress la depresie mai e un singur pas..." Hmmm, si ma uit la voi cum uneori vorbiti de parca ati gasit raspuns tuturor problemelor si atunci ma gandesc ca ori voi scapati ceva din vedere, ori eu exagerez.
Allah sa fie multumit de fiecare dintre noi si sa ne usureze in toate cele!