Originally Posted by
amoodia
salam alaykum
eu nu stiu vechea problema dar din ce am citit din postul tau este ca mama ta s-a gandit sa-i dea un teren din sat surorii tale? tu de cati ani esti plecata, si cat de des mergi in Romania? tu daca ai avea acel teren te-ar ajuta cu ceva? ai avea timp sa-l muncesti? te intreb asa ca uite eu nu sincer nu stiu problema, dar din primul post nu am inteles cum ca mama si sora ta te-ar fi folosit, din contra.
sotul tau ca bun musulman nu ar fi trebuit sa-ti spuna aceste lucruri si copiii tai sa stii ca nu vor avea probleme de personalitate ca mama lor ajuta pe toata lumea. nu este vina ta ca ajuti si ceilalti iti intorc spatele.din contra, copiii tai te vor admira intotdeauna. mama mea ne-a fost un exemplu cum de fiecare data a raspuns cu o vorba buna injuriilor, si noua nu ne-a scazut respectul de sine.spune-i sotului tau cum profetul s-a dus sa-si viziteze vecinul care ii arunca mereu gunoi in fata casei. iar sa-ti ceara sa intrerupi orice relatie cu ai tai, sa se gandeasca ca poate va veni o vreme cand si fiicei lui i se va interzice sa mai aiba vreo legatura cu familia. si asa cum tu ti-ai purtat copiii in pantece, asa te-a purtat si mama ta pe tine, si asa cum tu le supraveghezi somnul copiilor tai cand sunt bolnavi, asa a facut si mama ta cu tine, si macar pentru asta si nu ar trebui sa-ti ceara sa rupi toate legaturile cu ele, nu pentru o bucata de pamant. si islamul nu ar trebui sa rupa legaturile de rudenie, din contra.
si nu inceta niciodata sa ajuti o persoana daca poti, indiferent cum te trateaza, ca toate astea ti se noteaza in cartea ta si inshaAllah vor cantari greu in balanta in ziua judecatii.