Originally Posted by
batool391
Desi numele din acte nu coinicide cu cel islamic eu consider ca numele islamic este cel care ma defineste. E propia alegere si se compliaza perfect pe personalitatea mea. Odata ce ai devenit musulmana nu cred ca mai ramai la fel cu ceea ce ai fost inainte de acest pas, apar schimbari de atitudine, in stilul de gandire , in comportament, doar exteriorul nu se schimba, dar personalitatea si stilul de gandire si actiune ar trebui sa treaca prin cateva transformari sau ajustari in unele cazuri. E adevarat ca nu esti mai putin musulman daca porti un nume neislamic. Numele pe care il primi la nastere e un dar facut de parintii nostri si nu o alegere constienta si acceptata , asa ca nu cred ca e o gaura in cer daca la maturitate o persoana doreste sa si/l schimbe. Datoria parintelui e sa dea un nume frumos copilului lui dar aceasta nu inseamna ca e ceva ce nu poti schimba mai tarziu. Una dintre fiicele mele se numeste Binecuvantare de la Allah, am redat doar sensul numelui ei in lb romana, am numit/o asa ptr ca am considerat/o un dar mult asteptat, dar daca ea intr/o zi va dori sa se numeasca altfel eu nu voi avea nimic impotriva atata timp cat numele ei va fi unul islamic. Cred ca fratii si surorile noastre au dreptul de a/si alege sau nu dupa convertire un nume islamic daca ei simt ca trebuie sa faca acest lucru. Numele meu islamic este o parte din mine, ma identific cu el si inshallah intr/o zi il voi trece si in actele de identitate.