ai grija la asta cu disocierea.... pt ca e fff riscanta...
si asta pt ca o sa slabesti atata timp cat mananci asa..
insa cum nu o sa stai asa toata viata, cand o sa reasociezi alimentele, o sa te ingrasi destul......
Printable View
ai grija la asta cu disocierea.... pt ca e fff riscanta...
si asta pt ca o sa slabesti atata timp cat mananci asa..
insa cum nu o sa stai asa toata viata, cand o sa reasociezi alimentele, o sa te ingrasi destul......
:) SI UITE SI DE MINE,ADUNATE PENTRU TINE ::)
Iata cateva sugestii pentru un mic-dejun consistent, energizant si nutritiv:
Cereale cu iaurt sau lapte, in care poti sa adaugi cateva bucatele de mere, piersici, stafide, curmale, smochine, ananas, kiwi. Cerealele sunt bogate in carbohidrati si contin putine grasimi, oferind energie pentru intreaga zi. Fibrele din cereale contribuie la digestie si eliminarea deseurilor.
Laptele si iaurtul contin proteine si gama de vitamine B, asigurand, in acelasi timp, mai mult de jumatate din necesarul zilnic de calciu. Este bine sa mananci dimineata fructe, deoarece contin numeroase vitamine si minerale;
Iaurt cu bucatele de fructe la alegere (mere, piersici, banane, capsuni, portocale, ananas, kiwi);
Shake din fructele preferate: banana, capsuni, mere, pere, prune decojite, piersici, citrice etc. Fructele taiate cubulete se mixeaza. Daca nu tii cura de slabire, poti adauga in shake (la alegere): un galbenus crud, smantana, stafide, nuci, curmale, fulgi de cereale etc.;
Un pahar de suc natural si o banana;
Oua fierte (preferabil moi) cu branza rasa, paine neagra, rosii, ardei sau salata verde;
Cas sau pasta din branzeturi dietetice cu paine neagra si salata verde;
Friptura rece cu paine neagra si salata;
Pentru copii, la micul dejun, se recomanda: cereale, lapte, iaurt, fructe, oua fierte moi, suc natural, branzeturi, cacao cu lapte. Laptele se va indulci cu miere. Se va evita zaharul alb (rafinat);
Cu 10-20 de minute inainte de masa, bea un pahar cu suc natural;
La micul dejun este bine sa bei ceai verde cu lamaie. Este tonic, vitaminizant si nu are efecte negative. Iti da energie si, in plus, incetineste fenomenul de imbatranire;
Daca preferi cafeaua, este recomandabil sa o bei cu lapte, dar numai dupa ce ai mancat. Indulceste cafeaua cu zahar brun (este nerafinat, mai sanatos si chiar mai gustos).
Si daca nici asa nu e bine,scote-l la resturant iubire si se ocupā:D "hotspatari "de voi!!
Machallah gabriela habibti
Ce de multe idei..... mie imi place sa mananc dimineata.Problema e ca nu suport sa mananc cam aceleasi alimente intr-o saptamana, deci........sfaturile tale ma ajuta.Multumesc
Se vede iubita ca ai copii:smile310: asa un mic dejun sanatos si plin de tot ce trebuie!!!!!!!
Sa-ti traiasca mancaciosii:smile01:
http://i19.photobucket.com/albums/b1...llllllah12.gif
assalamualaikum warahmatuAllahi wa barakatuhu,
surioare dragi,
intii pt NaDia.... draga mea, am descoperit o revista online .......super!...si uite, un link, pt un mic dejun oriental...
http://www.todaysmuslimah.com/~~~~~~...ithumadam.html
si nu numai...
http://www.todaysmuslimah.com/azeema.html
Surioarelor cu probleme GRELE , ...domnisoara doctor , draga genan, inshAllah, sa ne spui daca este in ordine ce propun eu acum...
...am descoperit pe un site ...culinar....poate ca-l stiti si voi...o dieta pe care o f simpatica doamna...o stia de la un medic dietetician...dieta care dureaza 2 sau mai multe saptamini...insa, doamna respectiva nu o tinuse decit o saptamina...si reusise sa scada 4-5 kg, fara sa le mai readune, dupa terminarea acesteia....
...eh, .....eu, care numai chef si mediu propice pt diete indelungate nu am....ca , deh, unde sint copii, sint si dulciuri de rontait :p ...m-am aventurat sa tin aceasta dieta, si, intr-adevar, subhanAllah, am scapat de 4 kg intr-o saptamina, si de atunci maninc normal, poate mai mult decit normal, :smile16: , insa cintarul a intepenit.....
...inshAllah, peste ceva timp o s-o reiau, dar tot pt o saptamina...
eu va dau linkul, voi va documnetati, si , inshAllah, sa va fie de vreun ajutor!...
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=9782
(s-ar putea sa fie nevoie sa va inscrieti, mai intii...)
...fie ca Allah subhanahu wa ta'ala sa va daruiasca ce este mai bun, in dunia si in akhira, si va pastreze in milostivirea si binecuvintarea Sa, inshAllah!
assalamualaikum wa rahmatuAllahi
http://i19.photobucket.com/albums/b1...aneous_195.gif
GABITA si UMMRASCHID multumesc mult de sfaturi si de linkhttp://s49.photobucket.com/albums/f2...e/th_flori.gif Insha Allah ii voi face. Cind se plictiseste iar vin la voi dupa sfaturi.
NOUR i-am facut si eu omlete de tot felul, dar mai zii ca mie foame:smile33: si GENAN ia vedeti ca este un subect cu diete, ia mutati-va voi....acolo...........http://i49.photobucket.com/albums/f2...icoane/LOL.gif
:smile26: gabriela, tare bune sant sfaturile tale, si asa ar trebui sa mancam cu totii la micul dejun, dar barbatii astia au o meteahna, nu le prea plac cerealele...eu zic NaDia sa-i faci falafel si din astea tip sandwich cu carnite, cascaval si salata...daca tot e micul dejun si consuma caloriile la munca...
mai strecoara-i cate un suc natural si cate un milkshake, cum zice gabriela, poate bea...
Miam-miam ce de idei delicioase pe aici.
Numai ca noi stam cam prost cu brizeturile aici.Nu-s ca alea de "acasa" .Mor de pofta brinzeturilor din egipt:smile308: si/sau ro.
Catalina,of pe site-ul cu pricina eu intru numai la retztele in imagini,dulciuri ,torturi...ce sa zic de vreo 3 zile ma chinui de mor,numai cu gindul la minunatiile alea sunt.Si se intimpla tocmai cind n-am nika dulce in casa si salivez pe tastatura.Dar cind ma apuca la fajr,sotul meu se da batut.Daca n-am ceva dulce de ros e durere.
Hannen,iubita de tine,mi-ai rupt inima surioara, da de ce nu faci matale o placinta,rulada,cornulete,fidele cu lapte,orez cu laptic si arunci deasupra un pic de scortisoara,clatite,de ce stai si suferi....pune mana pasarica si fa ceva bunnn bun... pentru sufletelul tau,si lasa tastatatura nu o mai uda!!!!!!!!!
Si daca nu vrei sa faci, vino la mine si iti fac eu ceva bun,iti promit ca te satur!!!:D
Ce pierd barbatii care nu mananca la micul dejun cereale:
"Un mic dejun cu Musli din fulgi sau tarate ajuta la scaderea ratei colesterolului, protejand astfel sistemul cardiocirculator. Responsabil pt aceasta este betaglucanul din ovaz. Chiar in cantitati mici, acesata substanta-balast isi poate desfasura activitatea pozitiva in organism. 40g fulgi pe zi ajung pt reducerea lipidelor in sange cu cca 10%."
sursa: revista Ioana
eu m-am lamurit, barbatii-s tare mofturosi, dar daca mancarea iese buna mananca ei orice...asa ca mai strecurati-le cate o lingurita de cereale in laptele cald, in iaurt, decorati frumos cu fructe, rasfatati-i...si se vor simti mai bine, degeaba comenteaza ei...
Nadia hai sa-ti zic ce am avut noi azi la micul dejun:gem de capsuni, branza topita Kiri, si tot u ngen de branza topita dar din aia feliute subtiri, alte 2 genuri de branza din syria -kaeb si mshalshale, margarina, masline negre si verzi, iaurt din ala gros, facut model in forma de floare cu menta, boia de ardei si ulei de masline, parizer de pui si o lumanare in mijloc.:smile16: sa stii ca cel mai important nu cred ca e ce-i pui pe masa, important este sa-i faci modele si decorari , cel putin asa vad ca are efect la sotul meu.si chiar daca el nu mananca din toate, ii place sa vada multe pe masa, ca asa cica ii creste pofta de mancare.
asa ca du-te azi la magazin si cumpara conserve de ton, macrou, halva, toate genurile de branza care care le gasesti, cereale, si de maine chiar daca tu faci de exemplu oua prajite, pe langa alea pune-i toate astea pe masa decorate frumos si inshaAllah o sa manance.
apropo el mananca mamunie?