As salam alaikom!
Despre limba romana am gasit aici in Cluj la un birou de traduceri si mi-au spus ca este si la moscheea de la Liga Islamica o carte "Limba romana pentru arabi" de Nadia Yacob, Editura Casa Cartii de Stiinta Cluj-Napoca, 2007 contine unele probleme de gramatica explicate "mai pe intelesul gramaticii limbii arabe" si un ghid de conversatie in diferite domenii de la lucrurile cele mai banale pana la termeni de specialitate din medicina si economie, poate se gaseste si in Bucuresti la Liga Islamica, incha ' Allah.
In legatura cu rezidenta permanenta trebuie mai intai sa inregistrati casatoria in Romania si apoi sa mergeti la Biroul pentru straini cu urmatoarele acte:
- pasaportul lui in original si copie
- fotografie tip pasaport
- adeverinta medicala de la un medic din Romania ca nu are boli care sa puna in pericol sanatatea publica
- asigurare medicala la CAS
- certificat de casatorie original si copie
- declaratie de mana din partea sotiei in care se specifica faptul ca sotul locuieste impreuna cu ea la aceeasi adresa (cam aiurea, daca sunt casatoriti normal ca locuiesc imrepuna)
- declaratie de mana din partea sotului ca nu mai are incheiata o alta casatorie
- 2 taxe, in total 8 lei, dar nu ma stiu exact cat si cat (aceleasi taxe ca si pentru buletin pentru un cetatean roman)
- cerere tip pe care o primiti de la birou.
Dupa depunerea actelor, in aceeasi zi va fi un interviu, fiecare separat cu intrebari despre partener, familia lui/ei si alte chestii, unele cam indiscrete, dar asta e; raspunsurile vor fi puse la dosar cu celelate acte si comparate, trebuie sa fie aproximativ la fel, interviul poate fi si in engleza daca sotul nu stie romana, e dreptul lui.
Sper sa vorbim mai multe pe yahoo.
Ma'a salama!