-
eu am citit hiv prima data, la asta ma refeream , mai mult pt ca , cunosc pe cineva care a luat boala de la stomatolog iar sotul ei culmea nu este infectat
ya Allah, in ceea ce priveste HVP eu am facut vaccin in clasa a 8 a si din cate imi amintesc pt asta era
-
mariah, nu aveai cum sa faci vaccin pt HPV in clasa a 8a , pt ca nu exista pe vremea aceea... cred ca il confunzi cu HBV :p
HIV, da se poate lua de pe instrumentele stomatologice care nu sunt sterilizate asa cum trebuie avand in vedere ca prin ele se face contactul cu mediul intern a 2 pacienti.
faptul ca sotul doamnei este negativ tine de muuulti alti factori. insa primul meu sfat este sa isi mai repete testele pt anticorpi mai ales ca HIV -ul are fereastra imunologica f mare , si de peste 6 luni de la prima infectie in unele cazuri:D.
-
A repetat testele si nu facut doar elissa, el nu are nimic, va mai repeta peste 6 luni.
Ea oricum e o femeie cuminte, exclus sa il fi luat de la un alt barbat .Eu am fost la stomatolog acum 2 luni, multe sedinte ma bate gandul sa mi fac analize. Am inteles ca , cel mai usor se ia virusul hepatitei B sau C.
Mai bine nu auzeam de caz, in felul asta dormeam si eu linistita.
-
intr-adevar este f important sa stii la ce stomatolog mergi pt ca riscul e f mare, insa ca sa fii sigura ca esti ok, vaccineaza-te contra VHB, iar daca ai fost vaccinata in urma cu ceva timp insa nu stii daca Ac pe care ii ai iti sunt suficienti, atunci mergi si fa o dozare a lor si gata , aflii imediat cum stai :)
-
Ideea e ca nu am stiut ca trebuie sa ma asigur ca a sterilizat tot. Si cand ma gandesc ca a folosit ceva ace, aparate, mai ales freza aia , de multe ori am sangerat, aproape la fiecare sedinta.
e inspaimantator sa mergi la spital in ziua de astazi.
-
[B]daca e un cabinet serios, nu cred sa fie vreo pbl, dar ca sa fii tu mai linistita, du-te si vezi ce nivel de Anticorpi contra hepatita B ai in sange[/]
-
Si chiar daca intrebi despre sterilizarea instrumentelor,ce credeti ca vor raspunde?Desigur,totul ca la carte!:D
-
dar nu trebuie sa astept 6 luni?
eu am fost ultima data la dentist acum 2 luni.
O sa sun la Polisanu ca am acolo card de reducere sa intreb.
-
ca sa vezi cum stai cu anticorpii pt hepatita , te poti intepa oricand. ca sa vezi daca doamne fereste este infectata cu virusul hepatitei B , poti face analiza si acuma, si o repeta peste alte 4 luni
dar eu zic cel mai bine, de te stii vaccinata, vezi ce titru (nivel) de anticorpi ai, ca asa poti sta linistita.
daca titrul nu e peste 20 UI, atunci tre sa te vaccinezi
-
Cat despre partenerul infidel,exista un proverb vechi care spune ca, atunci cand iubesti pe cineva, il eliberezi, ii dai libertate. Daca se intoarce la tine, este al tau; daca nu... niciodata nu a fost.
Si au fost destui/destule,care dupa ce au calcat stramb au devenit cei/cele mai buni/bune soti/sotii.
Depinde de la caz la caz,nu poate fi vorba de o regula.