Islamul nu reprezinta o credinta misionarista asa cum ai afirmat tu. Desigur Quranul incurajeaza credinciosilor de a raspandi cuvantul lui Allah ,
“Cheama la calea Domnului tau cu intelepciune si bunaindemnare si discuta cu ei cum e mai frumos!....” ( 16:125), dar de asemenea recunoaste diversitatile religioase, culturale si etnice
“O, voi oameni! Noi v-am creat pe voi dintr-un barbat si o muiere si v-am facut pe voi popoare si triburi, pentru ca sa va cunoasteti…..” ( 49:13 ). Cum se poate presupune ca noi musulamanii sa convertim toata omenirea la Islam atunci cand Allah Insusi prin Intelepciunea Sa neinfinita a ales sa nu ?
“Si de ar fi voit Allah, i-ar fi facut El pe ei o singura comunitate ,insa El lasa sa intre intru indurarea Sa pe cine El voieste. Iar nelegiuitii nu vor avea ocrotitor si nici ajutor “ ( 42:8)
Datoria fiecarui musulman este sa-si prezinte religia sa, dar nicidecum sa faca misionarism. Este o mare diferenta intre a face “misionarism” si a-ti reprezenta propria religie.
Imi pare rau sa spun , dar numai crestinii misionari pleaca in “vacante” pentru a face “munca Dumnezeilor lor ” si a spala creiere . Acesta este adevarul , cati americani misionari nu am vazut in Romania, cati crestini misionari nu sunt plecati in Asia pentru asa ceva, si de cati misionari crestini am auzit plecati in Africa, acolo unde infulenta lor este deajuns numai pentru cateva sute de dolari donati sau alte bunuri materiale fratilor nostrii musulmani sarmani si slabi in credinta in schimbul religiei …. Acesta inseamna misionarism, eu nu stiu daca am auzit vreodata ca vreun frate de al nostru musulman sa “ lucreze pe acest front “ asa cum fac crestinii ?!?
Islamul este o alegere, nicidecum o obligatie ! Nu punem cutitul la gatul cuiva si il obligam sa se converteasca, asa cum ai afirmat tu prin citez cuvintele tale " raspandirii dirijate a Islamului "... Fiecare este liber sa cerceteze si sa aleaga ceea ce crede ca este bine de cuviinta !