Ultima zi din viata Profetului saaw
Sursa :Bibliografia Nobilului Profet
SAFI-UR-RHMAN AL-MUBARAKFURI
Universitatea Islamica Medina AL -Munauuara
Cand s-a luminat , Profetul - Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca- a chemat-o pe Fatima si i-a spus in soapta ceva care a facut-o sa planga . Apoi i-a soptit altceva care a facut-o sa rada . Dupa moartea Profetului - saaw , A isa a intrebat-o ce era cu plansul si cu rasul acela , iar Fatima a raspuns : "Prima data mi-a dezvaluit ca va muri din cauza acestei boli si eu am plans . Apoi mi-a spus ca eu voi fi prima din familia lui care -l va urma , si-am ras ." { Sahih Al -Bukhari }
Fatima a fost martora la durerile puternice de care suferea tatal ei si a zis : "Ce dureri cuplite are tatal meu ! " La aceste cuv. , Profetul saaw - a remarcat : "Pana la sfarsitul acestei zile , el nu va mai avea nici o durere. "
Durerea a devenit atat de puternica incat urma de otrava pe care o primise la Khaibar a iesit la lumina. Gustul ei era atat de rau , incat el i-a zis A isei :
"Simt inca efectuldureros al mancarii pe care am gustat-o la Khaibar . Simpt ca moartea se apropie ."
Profetul isi trage ultima suflare
Cand chinurile mortii au inceput , A isa l-a sprijinit de pieptul ei . Ea spune : " Allah a fost atat de generos cu mine ca Mesagerul lui Allah a murit in casa mea . El a murit sprijinit de pieptul si de gatul meu si Allah a mestecat saliva lui cu a mea la moartea lui ."
Abdur Rahman - fiul lui Abu Bakr- a intrat , tinand in mana o radacina a unei plante de desert < Miswak> folosita ptr curatatul dintilor , in timp ce Mesagerul lui Allah-saaw- era sprijinit de pieptul meu . Am observat ce el se uita la Miswak , asa ca l-am intrebat , caci stiam ca o voia :" Ai vrea sa o i-au eu pentru tine ? " El a incuviintat din cap . Am luat-o si i-am dat-o . Dar era prea tare , asa ca l-am intrebat : " Sa o inmoi pentru tine ?" si el a incuviintat , asa ca am inmuiat-o in gura mea si el a trecut-o peste dintii sai .
De indata ce a terminat curatatul dintilor , el si-a ridicat mana sau degetul aratator , a privit spre tavan si si-a miscat buzele . A isa s-a aplecat sa-l asculte si l-a auzit , spunand:"Impreuna cu cei asupra carora ai pogorat mila Ta , cu profetiisi cei devotati , martirii si facatorii de bine , O Allah, iarta-ma si ai milade mine si fa-mi parte de tovarasiaCelui de Sus . Apoi l-a intervale scurte de timp , murmura aceste cuvinte :"O , Allah , fa-mi parte de tovarasia Celui de Sus . La Allah ne intoarcem si catre El alergam dupa ajutor si ultim adapost ."
Acest lucru se intampla dupa rasaritul Soarelui , in ziua de luni , 12 Rabi Al - Auual , in anul 11 d, H., { 632 e.n.} . Cand a murit , Profetul avea 63 de ani si patru zile .