Salam aleikum!
Frate munir,pt. o muslima care are ceva cunostinte elementare despre Islam(asa ca mine )normal ca purtarea hijab-ului ar trebui sa nu fie negociabila!!Insa atunci cind apare o autoritate religioasa care sa aiba grija de acest aspect garantat vor apare abuzurile/nedreptatile care abuz si nedreptati vor duce in lant exact la comportamente ca cele descrie in postul meu de mai sus.Muslime care habar NU au ce rol are hijab`ul sau care chiar daca stiu considera ca merita riscul de a fi nesupuse doar ca sa iasa din cuvintul autoritatilor (de obicei barbati!) ,sa simta ca macar o data in viata au si ele dreptul sa decida pt. ele.Si eu una le inteleg,serios!
Nu stiu care este legea Frantei ,nu am citit`o deci ma abtin sa comentez pt. ca daca te increzi in info din presa s`ar putea sa iesi sifonat.Am ramas foarte dezamagita cind am vazut cu musulmanii exagereaza si zbiara in toate directiile "sariti Franta ne interzice Hijab`ul" cind de fapt era vorba de Niqan,nu de Hijab!
Din punctul meu de vedere ii inteleg si pe francezi!Daca vrei frate sa fii ultra religios stai la tine acasa,in tara ta nu te duci in Europa si urli ca`ti vrei nush ce drepturi respectate!In timp ce in tarile islamice vi se interzice si baticul...acolo oare de ce nu tipau ca vor drepturi?
Franta ca si alte tari europene au alte "valori" sau poate non`valori ar fi mai corect,chiar nu vad rostul niqabului intr`o lume (societate) unde purtarea lui iti va aduce cu siguranta mai mult rau,decit bine!unde cu siguranta vei optine efectul opus al celor scrie in Sfintul Qur`an si anume sa nu atraga atentia,sa nu li se pricinuiasca rau.Da,vor fi mai lesne recunoscute,dar nu pt. a nu li se produce rau,din contra!)In momentul de fata cu islamofobia crescind pe zi ce trece am impresia ca a purta niqab este un act de curaj si nu este garantat ca nu ti se va intimpla nimic pt. ca sunt foarte multi care ne urasc.Nu este garantat un pericol de moarte,dar pericolul nu este chiar nici de ignorat.
Ma gindesc la mine,cam ce imagine si ce impresie as lasa aici,in Japonia daca as purta niqab!!Ya Allah!Cred ca as speria si pe aghiutza din ei .Numai cu batic si tot se mai gasesc plozi care pling cind ma vad ,dar`mite cu niqab!Ar plinge si adultii.
Sora yvette,sotul poate sa gindeasca ca multe aduc un plus de valoare perceptelor islamice.El poate considera ca eu am voie sa ies din casa doar cind m`or duce la groapa ,sau el poate considera ca`i mai bine sa`mi dea aer cu portia ,asta tot ca sa imbunatateasca valorile islamice.Actiunile in urma carora barbatii au considerat ca au dreptul sa impuna femeilor ceea ce au considerat ei ca aduc valoare perceptelor islamice se rasfring acum asupra societatilor islamice (Saudi Arabia,Iran-astea cele mai inchistate societati dar si UAE tine aproape,si Marocul,Tunisia..)unde femeile nu mai stiu cum sa se dezbrace mai cu spor,chiar cu riscul propriei vieti!Imagineaza`ti!Fac rau si ma simt bine 5 min. ca sa arat ca ma doare in spate de poruncile Mariei Sale Barbatul si daca mai prind mai bine moarta decit o viata de chin!sunt multe care gindesc asa!!
Sau cum s-a intimplat in Arabia Saudita unde au lasat copilele sa arda de vii in scoala pe motiv ca nu erau imbracate islamic.Surioara,eu prefer sa decid pt. mine si consider ca barbatul nu are niciun drept sa`mi interzica sau sa`mi impuna ceva din ceea ce ma priveste personal pe mine.Eu ma tem indeajuns de Allah subhana Wa Taala si pazesc ceea ce trebuie pazit de dragul si de frica LUI nu de frica sotului!
Daca societatile islamice vor persista in a decide barbatul cum trebuie sa se imbrace femeia,ce are voie sa faca sau nu ,unde si cum sa se duca sau nu(asta pe linga invataturile Qur`anului si a Sunnei) garantat raul se va inmulti,rezultatul va fi contrar celui asteptat.