Offf ce aiurea. Nu stiam de ce nu mi se posteaza comentariile si pina la urma s-au postat mai tarziu. M-am chinuit un pic cu postarile, dar pina la urma s-au postat, inca prea multe ( postari multiple) Imi cer scuze. In primul rand Pace (asa ne salutam noi crestinii, care semnifica urmatoarele: "Dumnezeu sa va dea linistea si pacea Lui. Sa va dea sanatate sufleteasca, fizica si spirituala")
Cand scriu cu litere mari de exemplu "El" ma refer la Persoana Lui Dumnezeu in semn de respect fata de Creator. Imi cer scuze ca poate v-am bagat in ceata cu explicatiile mele. Trebuie sa tin cont de dumneavoastra ca sa intelegeti ce vreau sa explic.
M-ati intrebat la care versiune a Bibilei ma refer? Desigur la cea care contine cele 66 carti. Cred din toata inima ca ea este Cuvantul Lui Dumnezeu.
Dumnezeu (El) S-a folosit de oameni din diferite perioade ca sa se scrie Cuvantul Lui. Aceste manuscrise s-au pastrat s-au au fost scrise copii dupa manuscrisele originale, au fost adunate la un moment dat si asa avem acum Biblia cu cele 66 carti.(nu ma refer la cel catolic sau ortodox) Dumneavoastra spuneti ca au tot fost schimbate textele, dar credeti ca Dumnezeu nu a avut grija sa ajunga la noi mesajul Lui? Desigur de-alungul timpului, avem de a face si cu oameni rauvoitori, care au scos intentionat cu diferite scopuri, fragmente sau versete din Biblie din pacate, dar din fericire le putem compara cu alte traduceri si analiza.
Nu am vrut sa va bag in ceata cu limbajul meu, am dorit doar sa spun cu cuvinte simple ca Biblia, este Adevarul si Cuvantul Lui Dumnezeu. Domnul Isus Hristos a spus despre Scripturi ca sa le cercetam pentru ca socotim ca in ele avem viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre El (despre Domnul Isus Hristos).
Ca sa va fac sa intelegeti: daca vreti sa-L cunoasteti pe Domnul Isus Hristos, toata Biblia scrie despre El. Mi-ati scris ca folosesc un limbaj filozofico-teologica, lemnos, dar nu a fost intentia mea. Imi cer scuze, dar m-am chinuit sa postez la prima postare a mea si a trebuit de cateva ori sa reformulez si poate de aceea nu am fost asa coerent.
In postarea anterioara am vorbit mult despre Moise. Am spus despre el (Moise) ca a avut privilegiul sa-L vada pe Dumnezeu, insa oamenii nu Il pot vedea pe Dumnezeu in toata frumusetea Lui pentru ca ar muri. Dumnezeu este Sfant si noi pacatosi (rai) asa cum Moise este pacatos. De aceea am zis ca numai spatele Lui Dumnezeu (adica o parte din El ) a putut sa vada, pentru ca Dumnezeu i-a permis sa-L vada. In Exod (cartea a doua a Bibliei este relatata acest episod cand Moise vede pe Dumnezeu) De aceea ii atribui lui Moise faptul ca a scris (cele 5 carti) Pentatheul si ca Domnul Isus Hristos comfirma ca Moise este cel care a scris Genesa, Exod, Numeri, Levitic si Deuteronom. Pina la urma acesta e motivul pentru care am dorit sa intervin in acest forum, specificand faptul ca Biblia este Cuvantul Lui Dumnezeu si ca Moise este unul dintre autorii folositi de Dumnezeu.
Ati scris si despre Trinitate si uite asa multe subiecte s-au deschis in conversatia noastra. Noi nu credem in multi dumnezei (nu suntem politeisti)
Credem intr-un singur Dumnezeu Elohim. Acest Elohim apare inca din primul verset al Bibliei si spune despre Elohim ca, El a creat cerurile si pamantul. Acest Elohim (este la plural adica se refera la doua sau mai multe persoane, macar ca evreii neaga si acest lucru- sunt discutii si la acest aspect) Stiu ca evreii neaga acest lucru, pentru ca Il neaga pe Domnul Isus Hristos, ca fiind din divinitate, dar vreau sa spun ca atat Noul Testament cat si Vechiul Testament Il reveleaza pe Domnul Isus ca este Una cu Tatal.
Sa reiau ca exemplu Genesa. In primele versete ne este revelat Dumnezeu Elohim ca fiind Dumnezeul Maret, Atotputernic, Creator, Suveran, Domn. Asa cum am mai spus la creatie a fost si Fiul Lui Dumnezeu pentru ca El este din Dumnezeu.
Citez:
"La început, Dumnezeu (Elohim) a făcut cerurile şi pământul. Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor....
dupa cum vedem e prezent acolo si Ruah, adica spiritul Lui Dumnezeu. Si acolo unde este Duhul Lui Dumnezeu, e prezent si Tatal si Fiul pentru ca ei Una sunt. adica Singurul Dumnezeu.
Nu vreau sa va supar, dar eu cred in cuvintele Domnului Isus si eu cred ca vine de la Dumnezeu, El, Domnul Isus a fost inca inainte de aparitia creatiei, pentru ca face parte din divinitate. El a spus aceste lucruri si eu cred acest lucru. Ma opresc acum pentru ca nu vreau sa va plictisesc. Nu am de gand sa va ofensez sau sa va supar cu ceva. Eu va respect, asa ma invata Dumnezeu, pentru ca El ne-a creat si trebuie sa ne respectam.
Multa pace.
Vreau sa subliniez in incheiere: stiu ca evreii au fost alesi de Dumnezeu si au Cuvantul Lui Dumnezeu, dar din pacate nu L-au recunoscut pe Domnul Isus Hristos ca Mesia (Salvatorul lumii din pacat) si practic aici e ceea ce ii separa de crestini. Sa stii ca am prieten din Biserica de la noi (cea baptista) si studiaza in ebraica Biblia. Nu suntem nici noi chiar asa ca si calul. Macar ca poate nu am dat dovada de prea multa intelepciune, insa am vazut in viata mea interventia Lui Dumnezeu si de aceea am motive suficiente sa cred cele scrise de mine.
toate cele bune si sa nu uitati ca va respect :D
In multe lucruri m-ati inteles gresit, dar am scris atatea lucruri deja :(