mersi frumos nawal...si sa stii ca astept continuarea la ceea ce ai scris :smile26: :smile26:Quote:
Originally Posted by nawal
:salam:
Printable View
mersi frumos nawal...si sa stii ca astept continuarea la ceea ce ai scris :smile26: :smile26:Quote:
uite bebitza ...am revenit la acest subiect, alhamdulilllah...:give_rose: :give_rose: :give_rose:
Cel mai mult iubiti-l pe ALLAH (subhana hua wa Ta’ala). Acest lucru reprezinta unicitate in iubire. Nimic sa nu iubiti precum iubiti pe ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) , caci ar insemna sa adaugati asocierea (shirk) in iubire. Acest lucru va va dauna un numai credintei, dar in acelasi timp veti pierde si ceea ce ati iubit. Caci ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) este staruitor. Nu va acepta ca iubirea ce i se cuvine pe drept din partea robului sau, sa fie destinata altcuiva.
Sprijiniti-va numai pe ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) si numai de la El asteptati ajutor. Afirmatia : “Noua ne este de ajuns ALLAH, ce bun Stapan este EL” ( HasbunALLAHu wa ni’me’l-uakil ) , sa va fie motto. Aceasta credinta este credinta in unicitatea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala). Sa cauti nadejde in ALLAH este o ruga proprie fiecarui om.
Nu uitati nici o clipa faptul ca , stapan de drept al avutiilor este ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) . Si avutiile sunt unice. Afirmatia oamenilor privind dreptul lor asupra avutiilor este ----forica. Adevaratul stapan al bunurilor este ALLAH (subhana hua wa Ta’ala), doar ca le-a incredintat (spre pastrare) oamenilor. Cel care tradeaza aceasta incredintare, va fi supus pedepsei de care au parte cei haini.
Destinati autoritatea numai lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala). Si aceasta autoritate este unica. Suveranitatea este a Lui fara limite sau conditii. El este autoritatea suprema. Cei care nu recunosc in El oranduitorul autoritatii supreme , sunt cei care-L neaga . El isi foloseste autoritatea prin intermediul oamenilor care-L slujesc. Suveranitatea Lui se exercita atat in ceruri cat si pe pamant. Cei care nu iau hotarari in conformitate cu ceea ce a fost pogorat, sunt intocmai ca si invrajbitorii, tiranii si necredinciosii.
In mainile Lui sunt atat moartea cat si viata. El este Cel care omoara si Cel care lasa sa traiasca. Si acest lucru este o latura a unicitatii. Aceasta credinta ii scapa pe oameni de cosmarul mortii si le insufla sentimentul de siguranta si incredere.
Orice reusita vine de la ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) . Asociind reusita numai cu capacitatea intelectuala si materiala si neluand in seama contributia lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) , dai dovada de lipsa unei doctrine. Daca te astepti sa reusesti , fara sa te supui poruncilor lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) , porunci ce te-ar duce la reusita , inseamna ca un cunosti dreptatea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) . El ii duce spre izbanda pe toti cei care au respect pentru perceptele universale dedicate reusitei .
Hrana este de la ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) . Modalitatea de a dobandi hrana este consemnata intr-un percept (sunnat). Frica de foamete este de o mie de ori mai rea decat insasi foamea. Toti cei care vor imbratisa perceptele universale pe care ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) le-a pus in randuiala Lui, vor vedea rezultatul muncii lor. Rasplatirea se face nu in functie de credinta, ci de dreptate. Sa crezi ca avutia va scadea atunci cand te folosesti de ea urmand calea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) , este urmarea faptului de a nu crede ca si in hrana exista unicitate.
inshaALLAH sa va fie de folos ....si sa stiti ca mai urmeaza ...:D
ALLAH barak fiikum !
In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
Intr-adevar, frumoase cuvinte despre 'Unicitatea' lui Allah :)
Desi as dori sa fac un comentariu si asupra acestui text :
Eu aici as spune un pic diferit. Si anume, asociind succesul doar cu capacitatea intelectuala si materiala, de fapt noi dam tocmai dovada de apartenenta la doua doctrine : fie cea 'stiintifica', fie cea 'materialista'. Sau amandoua la un loc.Quote:
'Asociind reusita numai cu capacitatea intelectuala si materiala si neluand in seama contributia lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) , dai dovada de lipsa unei doctrine'.
Desigur, s-ar putea replica faptul ca exista si doctrina religioasa. Insa, dupa parerea mea este o greseala ca aceasta doctrina exista. Adica, umanitatea ce a facut : a 'imblanzit' credinta si a 'incorsetat-o' intr-o doctrina.
Iar acest lucru nu poate fi facut vreodata; adica - cum ar veni - Allah Preainaltul este parte integranta dintr-o dogma, este adevarat extinsa pe tot Globul.
Asa ceva doar 'materialistii' puteau sa faca ...
In rest, asteptam noile articole :)
multumesc frate Dan ca ai intervenit :) ...insa eu cred ca aici se refera la faptul ca oamenii in reusitele lor nu trebuie nicodata sa gandeasca cum ca au reusit numai pentru ca sunt ei destepti si au studiat mult sau numai pentru ca au putere materiala si au reusit ( sa sti ca sunt multi ca acestia :( )....neluand in sema faptul ca tocmai aceasta stiinta si aceasta putere materiala pe care le au este numai de la ALLAH ( subhana hua wa Ta'ala).... si prin aceasta le-a fost asigurata reusita ( cu contributia lui ALLAH Preamaretul ) eu asa am perceput textul cand l-am citit ... poate gresesc ?!!! .... ALLAH (subhana hua wa Ta'ala ) stie cel mai bine !
ALLAH maak !
am facut un dezacord la postrea mea de mai sus ....sper sa nu il vedeti ...;) :D
In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
Draga surioara, ti-am spus intr-un mesaj particular ce cred eu.
Asta tocmai pentru a lasa spatiu lucrurilor cu adevarat importante, asa cum este acest articol frumos :)
Esenta mesajului conteaza, iar eu il inteleg la fel ca si voi. Cum altfel ? :)
Nu sunteti voi surorile mele dragi ? :)
Te asteptam cu noile postari :give_rose:
Quote:
Draga nawal,cum iti permiti asa ceva?Cum sa nu observam?Pt asta te declar corigenta la limba romana
4:smile26: :smile26: :smile26:
Ps:Stai sa vezi cand incep orele la limba araba:smile18: Cred ca admin ne lasa repetente din prima:p
:smile26: :smile26: :smile26: eram putin trista...dar ce m-ai facut sa rad , dragutza Latifa !!! .... merci mult ...Te pupicQuote:
Originally Posted by latifa
ALLAH Preamaretul sa va tina in paza Lui pe toti .... Ya Rabb !!! :give_rose:
InshaALLAH sa fiti rasplatati cu mult bine pentru rabdarea de a citi cele postate.... si sper sa va fie de folos... ( eu cand am citit aceasta carticica , a fost ca o palma primita , pentru ca mi-am dat seama cate "lipsuri" pot sa am !!! ...:o :( )... mai sunt si alte subiecte pline de invataturi ....si daca nu v-am plictisit am sa le postez in continuare ...
Natiunea credinciosilor musulmani (ummat) este una singura. Stati departe de toate atitudinile si comportamentele care dezmembreaza natiunea. A da nastere la discordie este forma sociala a asocierii (shirk). Manifestarea dimensiunii sociale a unicitatii este monoteismul. Numai musulmanii care au castigat competenta de a crede in unicitatea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) vor constitui monoteismul.
Formati intr-un mod just echilibrul celor trei dimensiuni de baza ale omului: afectivitatea, gandirea si actiunea. Echilibrul trebuie sa faca parte din comportamentul musulmanului. Dintre lucrurile care se cumpanesc putem enumera cateva : frica-speranta, lumea de azi-lumea de Apoi, exterior-interior, regional-universal, stiinta-religie, singular-plural, iubire-ura.
Quranul povatuieste aceasta natiune sa fie un “mijloc de echilibru”. Cei care inca nu si-au putut forma, pe plan individual, un echilibru in domeniul ratiunii, doctrinei, moralei, practicii, cum vor putea transmite umanitatii Islamul?
Musulmanul care crede in unicitatea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) este cel care spune “La ilaha illa ALLAH” si este gata sa plateasca pretul acestei afirmatii.
Musulmanul care crede in unicitatea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) este acela care constientizeaza faptul ca nu poate reusi in viata de unul singur, cel care , recunoscand ca unic stapan pe ALLAH (subhana hua wa Ta’ala), nu acorda nici unei creaturi din insusirile Lui.
Musulmanul care crede in unicitatea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) este cel care se supune fara rezerve si zice : M-am supus Stapanului Lumii.
Musulmanul care crede in unicitatea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) este cel care nu accepta nici un fel de asociere (shirk) , ca este sincera, conventionala, practica, politica, ideologica sau morala.
Musulmanul care crede in unicitatea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) este cel care, in tot ceea ce vede, de la molecula la globul pamantesc, de la graunte la bolta cereasca, de la picatura la ocean, de la atom la univers, vede puterea lui ALLAH (subhana hua wa Ta’ala) , unicitatea , dreptatea si intelepciunea Lui.
Intariti credinta din inima voastra , caci inima este centrul trupului vostru. Faceti din inima voastra patria Islamului. Nu uitati ca, cei care nu vor putea sa-si faca din inima lor patria Islamului, nu vor putea sa faca patria Islamului nici din casele lor.
Intr-o inima in care credinta nu este puternica, sheytan se va revolta si-si va instala puterea. Pregatirea terenului pentru instalarea acestei puteri se va face numai cu ajutorul organelor: Brat-picior, ochi-ureche, limba-buza. Acestea , in lupta cu sheytan pentru putere, pentru suportul logistic pe care-l vor folosi, vor fauri proiectilele. Daca aceste organe vor lucra pentru puterea credintei, atunci, din lupta pentru putere din inima, victorioasa va iesi credinta .
“Lupta interioara” va dura pana la moarte. Sheytan este dusmanul vostru vadit . Nu incercati sa va considerati propia persoana neprihanita, deoarece fara indioala, patima va incerca sa va domine. In lupta vesnica dintre credinta si sheytan, lupta ce se da in salasul inimii, asigurati credintei suportul logistic din preocuparile voastre folositoare. Nu uitati ca raiul este impresurat cu lucruri ce nu sunt pe placul dorintelor omului.
Controlati bine lucrul de cere ziceti “inima-mi cere” si vedeti daca acel lucru este cerut de persoana voastra sau de credinta voastra. Pentru a intari puterea credintei ce a pus stapanire pe inima voastra, centrul trupului, trebuie sa o sprijiniti. Daca inima, centrul trupului , cedeaza, provinciile brat-picior, ochi-ureche, limba-buza vor intra sub stapanirea acelei puteri si vor trudi numai pentru ea. Nu veti avea nici un cuvant de spus.
Inima voastra sa nu fie mormantul credintei, ci seraiul ei. Nu lasati sa slabeasca puterea credintei . Ce folos poate sa aiba pentru voi o credinta slabita, captiva in inima voastra?
ALLAH barak fiikum !:give_rose: :give_rose: :give_rose:
Allah a creat fapturile pentru a-L adora pe El si le-a pregatit mijloacele care sa-i ajute în aceasta, caci Allah Preaînaltul a grait:
« Eu nu i-am creat djinni si pe oameni decat pentru ca ei sa Ma adore / Eu nu voiesc de la ei întreţinere si nici nu voiesc ca ei sa Ma hraneasca pe Mine./ Ci Allah este Întreţinatorul, Stapanul puterii, Cel Statornic » (Adh-Dhariyat: 56-58)
Credinţa în unicitatea lui Allah este instinctiva, naturala, în vreme ce politeismul este nefiresc, intrus, caci Allah Preaînaltul a grait:
« Ridica-ţi faţa ta spre religia cea adevarata! Aceasta religie este firea creata de Allah, dupa care El i-a creat pe oameni. Nu exista schimbare în creaţia lui Allah » (Ar-Rum: 30).
Allah Preaînaltul a grait:
« Oamenii au fost (la început) o singura comunitate. Si i-a trimis Allah pe profeţi, vestitori si prevenitori...(Al-Baqara: 213).
În pofida politeismului pe care l-au cunoscut oamenii atat în vechime cat si mai recent, cei mai mulţi dintre ei cred în unicitatea divinitaţii, însa îi adauga si alţi asociaţi în adoraţie, asa dupa cum a grait Allah Preaînaltul:
« Iar cei mai mulţi dintre ei nu cred în Allah, fara sa-I faca Lui asociaţi » (Yusuf: 106).